2012. szeptember 29., szombat

Reggeles, megjegyzéses


(nlcafe.hu)

Spontán módon este beállítottam az ébresztőt 5 helyett 7 órára. És mi történt? Totál spontán módon 5-kor fent voltam magamtól, és a testem elkezdte a "beállított" napját. :)
 
Megjegyzés 1: Mindig gond volt az emésztésemmel, általában szorulás formájában. Kiskoromtól. Sosem hittem, hogy majd' 40 évesen, egy önmagam által beállított étkezéssel, sporttal és alvásciklussal ezt rendszeressé és "normálissá" lehet tenni. De örülök, hogy sikerült.
 
Megjegyzés 2: Az emésztési ciklus oké, de vannak ételek és/vagy ételkombinációk, amik megkeserítik a napjaimat, szél formájában. Ez is ősi az életemben, és szeretnék rájönni, mi ez, de ezzel sem akarok orvoshoz rohanni. Mivel anyagilag nem tehetem meg, hogy azt egyek, amit szeretnék, nehéz lesz kikísérletezni, mi az, amit nehezen vagy nem jól tudok megemészteni. Ehhez talán írnom kellene, megfigyelnem, melyik étel milyen hatással van rám, de egyelőre erre nincs energiám. És jönne az, hogy 1-2 hétig elhagyok valamit, pl. a tejtermékeket, és figyelem a hatást, aztán másik időszakban nem fogyasztok pl. kalászosokat... Tervben van, de egyelőre eszem úgy, ahogy eddig: akciós pultokat sasolva.
 
Megjegyzés 3: Édesanyám tegnap este felhívott, és megkérdezte (ő is olvassa a blogot), hogy nem kaptam-e még túrómérgezést, mert ő bizony már belehalt volna, ha ennyi túrót meg kellett volna ennie. Jót nevettünk, mert mondtam neki, hogy a vasárnapi ebédtervben túrógombóc szerepel :)))
 
Megjegyzés 4: Mivel most már jó ideje stagnál a súlyom, úgy döntöttem, hogy:
  • a héten napi 2 edzés lesz (ezen a héten még nem hosszúak az edzések és a melóhelyen is -idő szempontjából legalábbis- nyugis hétnek nézek elébe),
  • visszahozom az eddig hanyagolt fehérjét az étkezésbe (fehérjeporra gondolok)
  • visszaillesztem a napi salátát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése