2012. szeptember 29., szombat

Recept: Meleg gombasaláta

Hozzávalók 1 főre:
 

 

 
A gombasalátához:
  • 10 dkg barna csiperkegomba
  • 2 duci gerezd fokhagyma
  • 1 marék spenót
  • olívaolaj
  • 2-3 löttyintés rosé bor
  • 1 db 3 cm-es rozmaring ágacska

A zöldsalátához (ez tetszés szerint variálható) :
  • 1 db nagy leveses paradicsom
  • 1 kis marék saláta mix
  • 3 ek csemegekukorica
Elkészítés:
  1. A fokhagymát csíkokra szeljük, a gombát szeletekre.
  2. A hideg olívaolajra tesszük ezeket, megsózzuk, és beledobjuk a rozmaringot is, fedő alatt elkezdjük párolni, amikor már levet eresztett, akkor felöntjük a borral, levesszük a fedőt és kicsi lángon elfőzzük a levét.
  3. Hozzáadjuk a spenótot, kb 2 percre visszatesszük a fedőt, ez idő alatt megpárolódik a zöld leveles is :) (Én egy kevés levet hagytam alatta, remek salátaöntet.) (NoSalty.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése