2014. szeptember 23., kedd

Kedd (Ausztria 14/9.)

Itt már nagyon hidegek a reggelek és az éjszakák. A fűtést is három hete bekapcsolták, és bizony sokszor rendesen melegek a radiátorok.

Ma reggelre a hegyen leesett az első hó is.

Itt mostanában semmi sem úgy zajlik, mint ahogy szokott. Egyszerűen robog az idő, mindig nagy a kapkodás. Az elmúlt nyolc napban folyamatosan ment a házimunka, nagyon elfáradtam.

Ma reggeli után a rendelőbe mentünk a receptért. Így láttam megint olyan dolgokat a városból, amiket eddig nem.








Az idő errefelé ilyesmi. Állandóan borult, hideg szél fúj, néha ki-kisüt a nap.

A másfél órás délelőtti sétán lefagyott a lábam és a kezem is. Viszont nagyszerű volt a friss, teljesen tiszta levegőn. Végre nem a házban, végre nem "bezárva". 

Igyekeztem megfogadni Tolle gondolatát, teljesen itt lenni, most lenni. Nem volt egyszerű ilyen kusza lélekkel és úgy, hogy E. végig a már milliószor elmesélt sztorijait csicseregte a fülembe.
Itt van az ősz. Minden ezer színben pompázik, gyűlik az avar a fák alatt, csípős már a hideg. Ebéd után sütött a nap, mégsem mentem a teraszra napozni. Ruhában nincs sok értelme, kabát nélkül megfagytam volna :)


Itt zajlottak az események délután. Mivel S. elvitte E-t fél órára, elmenni nem volt értelme, bátor voltam és a hidegben kiültem egy szál majdnem semmiben a teraszra a jó kis nyugágyra. Kis idő elteltével felmelegített a nap és már nem fáztam. A három magammal hozott könyv közül az egyiket kivittem és olvastam. Mostanság nem egyszerű ez sem. Nem megy semmi, ami koncentrálást igényelne. Se az E-re figyelés, se az írás, se az olvasás, de még csak a telefonomon sem tudok egy játékra sem odafigyelni. Majdnem egy órát olvasgattam a napon. E-ék még két óra elteltével sem értek haza. És én hálás voltam ezért a kapott időért, hogy nem kellett lent lennem, hogy nem kellett a régi sztorikat hallgatnom, hogy magam lehettem. Hálás voltam a napsütésért, ezért a kellemesen simogató, szeptember végi melegségért. 


R: sonkás-sajtos rántotta
E: bikini gulyás, saláta, 20 szem mandula, kolbász
V: sült csirke, saláta, 1/3 avokádó, 1 tojás
Edzés: Asylum/Relief
Plusz mozgás: délelőtt 1.5 óra séta




 938 kcal

Vacsora után a fényeket néztem. Imádom a naplementét, ahogy a lebukó nap meleg színekkel tölti meg a tájat, a tárgyakat. Csodásak ezek a fények, szívet melengetők.






Facebook oldal: Boszorkánykonyha

2 megjegyzés:

  1. nézted már hogy a napi tápanyagjavaslatot is be lehet állítani egyénire :) ?
    micsoda meredek lépcső!
    Z

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Z., igen, tudom, hogy be lehet állítani, de nekem nem fontos. Ha számolok, a nap végén teszem, és így is látszik, miből mennyi a bevitel :)
      A lépcső szép is, meg jó lett volna párszor végigfutni rajta, de várt E. ...

      Törlés