2014. szeptember 23., kedd

Belső csend

Annak ellenére, hogy Gerald Rogers nemrég vált el, úgy gondolja ismeri a kapcsolatok örök boldogságának titkát. A férfi a Facebookon osztotta meg pár tanácsát.

Üzenete 3.700 lájkot kapott, de 98,800-an meg is osztották a férfi tanácsát, írja a Huffington Post. A férfi beismeri, hogy házassága feleségével zátonyra futott, el is váltak, ennek ellenére elmondta, ez a tapasztalat segített neki megérteni és megtanulni a házasság során elkövetett hibákat.
Íme a lista:
1. Soha ne hagyd abba az udvarlást és a randevúzást a pároddal. Soha ne vedd természetesnek, hogy a nő, akit szeretsz, automatikusan ott lesz neked mindig. Amikor megkérted a kezét, azt ígérted, tiéd a szíve és mindig vigyázol rá. Ez a legfontosabb, szent kincs, amivel valaha rád bíz az élet. Ő téged választott: ezt soha ne feledd és soha ne lustulj el a szerelmedet illetően.
2. Védd a saját szívedet ugyanolyan gondosan, mint az övét. Tarts fenn egy helyet benne, ami csak és kizárólag a feleségedé. Ez a hely mindig álljon nyitva neki, és legyen csukva mások számára.
3. Szeress belé újra és újra és újra. Állandóan változol. Nem az az ember vagy ma, mint akkor, amikor megnősültél, éppen ezért tudatosan egymást kell választanotok minden nap. Nem kötelező veled maradnia, és ha nem törődsz a szívével, akkor azt könnyen ellophatja valaki. Harcolj azért, hogy elnyerd a szerelmét épp úgy, mint amikor még csak udvaroltál neki.
4. Mindig lásd meg benne a legjobbat: koncentrálj arra, amit szeretsz benne. Ha arra figyelsz, mi az, ami zavar, a szerelem, amit érzel, felemésztődik. Tartsd mindig azt szem előtt, hogy te vagy alegszerencsésebb férfi a földön, amiért ez a nő a feleséged.
5. Nem a te dolgod megváltoztatni őt. Neked csak annyi a feladatod, hogy függetlenül attól, hogy változik-e, vagy sem, szeresd őt.
6. Vállalj felelősséget a saját érzéseidért. Nem a feleséged dolga boldoggá tenni téged, ahogy elszomorítani sem tud. Te vagy a felelős azért, hogy megtaláld a saját boldogságod, és ez az érzés fog megjelenni kapcsolatotokban, szerelmetekben is.
7. Soha ne hibáztasd a feleséged azért, ha valamiért TE mérges leszel rá. Ezek a te érzéseid és a te felelősséged. Nézz magadba és lásd, mi az, ami benned gyógyításra vár. Azért ehhez a nőhöz vonzódtál, mert ő az, aki a leginkább alkalmas arra, hogy a legfájdalmasabb módon felszínre hozza gyermekkori sérüléseidet – hogy meggyógyulhass belőlük.
8. Engedd meg a nőnek, akit szeretsz, hogy csak legyen. Ha szomorú, vagy ideges, nem a te dolgod azt elmulasztani: csupán az a feladatod, hogy megöleld és tudasd vele, hogy teljesen természetes, amit épp érez. Éreztesd vele, hogy figyelsz rá, hogy fontos számodra, és hogy te mindig ott vagy neki, ha támaszra van szüksége. A női lélek változékony, ha pedig te erős és ítélkezéstől mentes maradsz, bízni fog benned. Ne menekülj el, ha rossz napja van: légy jelen, maradj vele és figyeld, mit szeretne tudatni veled a szavakon túl.
9. Ne vedd magad túl komolyan. Nevess és nevettesd meg őt is. Ez mindent megkönnyít.
10. Tanuld meg a szeretetnyelvét úgy, hogy érezze: fontos a számodra és értékeled őt. Kérd meg, hogy írjon egy listát arról a tíz dologról, ami által úgy érzi, szeretve van. Legyenek ezek a dolgok az elsők az életedben, hogy királynőnek érezhesse magát melletted.
11. Tégy meg mindent, hogy amikor vele vagy, teljesen rá tudj figyelni.
12. Szexuális együttléteitekkor hagyd, hogy a férfienergia jelenléte által elérj lelke legmélyére. Éreztesd vele, hogy melletted tökéletesen nő lehet, és teljesen megbízhat benned.
13. Ne légy bolond…és attól se félj, hogy bolond légy. Mindketten követtek el hibákat. Vigyázz, hogy ezek a hibák azért ne legyenek túl nagyok.
14. Adj neki teret. A nők olyan jók az adásban, de néha emlékeztetni kell őket, hogy saját magukról is gondoskodjanak. Adj neki lehetőséget, hogy időnként magával is foglalkozzon, különösen azután, hogy a gyerekeitek is megszülettek.
15. Légy sérülékeny…nem kell mindezt egyszerre teljesítened. Oszd meg vele félelmeidet és érzéseidet és ismerd be a hibáidat.
16. Légy “átlátszó”. Ha azt akarod, hogy bízzon benned, mindent meg kell vele osztanod - különösen azokat a dolgokat, amiket nagyon nem szeretnél megosztani vele… Nagy bátorságra van szükség ahhoz, hogy teljesen kitárd a szíved és beengedd őt akkor is, ha nem vagy benne biztos, hogy tetszeni fog neki, amit ott talál. Dobd le az álarcot! Ha úgy érzed, maszkot kell hordanod, ha vele vagy, hogy mindig tökéletesnek tűnj, soha nem fogod megtapasztalni a szerelem mélyebb dimenzióit.
17. Soha ne álljatok meg az együtt-fejlődésben. Ha nem dolgoztok közösen a kapcsolatotokon, az sok problémát szül. Találjatok közös célokat, álmokat, amelyeket építhettek és megvalósíthattok.
18. Ne aggódj a pénz miatt. A pénz egy játék: legyetek a feleségeddel egy csapatban, hogy ti nyerjetek ebben a játékban. Az sosem segít, ha a csapattagok között ellentét van.
19. Bocsáss meg azonnal és koncentrálj a jövőre ahelyett, hogy a múltba tekintgetsz. Ne engedd, hogy a saját történeted túszként tartson fogva. A régi hibákba kapaszkodás amelyeket te, vagy ő vétett olyan, mint egy nehéz horgony, ami visszatart a továbblépéstől. A megbocsátás szabadság. Vágd el a horgonyt és válaszd a szerelmet.
20. Mindig válaszd a szerelmet. Végülis ez az egyetlen tanács, amire szükséged van. Ha ez a vezérelved, amely mentén minden döntésed és választásod meghozod, semmi nem fogja fenyegetni a házasságotokat. A szerelem mindig győzedelmeskedni fog.
A házasság nem a “boldogan éltek, amíg meg nem haltak”-ról szól, hanem a munkáról. És azelkötelezettség aziránt, hogy együtt fejlődjetek és teljesedjetek ki, valóban az örökkévalóságig tarthat, de meg is hozza a boldogságot. A házasság maga az élet, a maga jó és rossz időszakaival. Ha megtanulod ezeket elfogadni, tanulni belőlük és szeretni minden egyes megszerzett tapasztalatot, az erőt ad a továbbiakhoz.
Ezeket a leckéket én túl későn tanultam meg. De szerettem házas ember lenni és idővel megint szeretnék megnősülni. Amikor ez megtörténik, olyan alapokra helyezem majd az a kapcsolatot, ami minden vihart kibír - bármeddig.
Férfiak- ez a ti dolgotok: legyetek elkötelezett, szerető férjek. Nincs nagyobb kihívás és nagyobb ajándék az életben. A feleségetek megérdemli, hogy ezt kapja tőletek. Legyetek olyan férjek, akikkel a feleségeik csupán dicsekedni tudnak!
forrás: Gerald Rogers facebook oldal

Szerintem mindkét nem részére megfontolandó.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése