2014. február 26., szerda

Palacsinta (gesztenyelisztes)



Nem voltam sosem oda a palacsintáért. Persze, ha éppen az volt az ebéd, simán betoltam 5-öt, néha még sokkal többet is. Mostanában viszont, hogy legyen egy kis változatosság, néha reggelire palacsinta készül. A gesztenyeliszteset régóta ki szerettem volna próbálni, hát ma eljött ennek is a napja.

1 tojást összekevertem 2 ek gesztenyeliszttel és annyi buborékos ásványvízzel, hogy hagyományos palacsinta tészta állagot kapjak. Majd kókuszzsíron, forró serpenyőben megsütöttem. (Kicsi serpenyőben, ezért nekem 2 db lett.)

Csodálatosan működik ez a liszt, ugyanúgy lehet vele dolgozni, mint a hagyományos liszttel, a nyers tészta állaga is ugyanolyan, mint a hagyományos palkóé, sőt az íze is majdnem.

Tápértéke: 157 kcal, 8g F, 15g CH, 7g zsír

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

5 megjegyzés:

  1. Mandulaliszttel is működhet a palacsinta?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, működik! Megtaláltam, már készítettem így: http://boszorkanykonyh.blogspot.hu/2013/12/nutella-boszi-modra-es-palacsinta.html

      Törlés