Nem voltam sosem oda a palacsintáért. Persze, ha éppen az volt az ebéd, simán betoltam 5-öt, néha még sokkal többet is. Mostanában viszont, hogy legyen egy kis változatosság, néha reggelire palacsinta készül. A gesztenyeliszteset régóta ki szerettem volna próbálni, hát ma eljött ennek is a napja.
1 tojást összekevertem 2 ek gesztenyeliszttel és annyi buborékos ásványvízzel, hogy hagyományos palacsinta tészta állagot kapjak. Majd kókuszzsíron, forró serpenyőben megsütöttem. (Kicsi serpenyőben, ezért nekem 2 db lett.)
Csodálatosan működik ez a liszt, ugyanúgy lehet vele dolgozni, mint a hagyományos liszttel, a nyers tészta állaga is ugyanolyan, mint a hagyományos palkóé, sőt az íze is majdnem.
Nyami nyami...
VálaszTörlésBizony, az! :)
TörlésMandulaliszttel is működhet a palacsinta?
VálaszTörlésSzerintem igen.
TörlésIgen, működik! Megtaláltam, már készítettem így: http://boszorkanykonyh.blogspot.hu/2013/12/nutella-boszi-modra-es-palacsinta.html
Törlés