2014. január 16., csütörtök

Gyors fokhagymás csirke


Ide ki (osztrák munkahelyemre) előre lesütve hozom a csirkehúst, amikor kiérek, lefagyasztom, mielőtt kell, egy adagot csak kikapok a frigóból. Így jelentősen lecsökken a főzési idő. Igen: a fagyasztott hús nem olyan, mint a friss, de egyáltalán nem rossz! :)
200g (nyersen mért) elősütött csirkemellet egy serpenyőbe tettem, öntöttem alá egy kevés vizet. Amíg melegedett, megpucoltam egy közepes fej vöröshagymát és vagy 5-6 gerezd fokhagymát, amit aprítva a húsra tettem. Nagy lángon addig főztem, amíg a víz elforrt. Sóztam, borsoztam, salátával tálaltam.

(Facebook oldal: https://www.facebook.com/pages/Boszork%C3%A1nykonyha/393431824081717)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése