2013. október 13., vasárnap

Új fejezet / 9. hét / Eredmények

Az ember néha rádöbben arra, mennyire iszonyatosan gyorsan múlik az idő. És mennyi mindent elszalasztott, amit pedig megtehetett volna. Késő bánkódni: az elmúlt időt senki és semmi nem hozhatja vissza többé. Észbe kell kapni, és egy ilyen rádöbbenés után nem várni még 1-2 (10-20) évet, hanem végre cselekedni. Megtenni, amit most meg lehet tenni.
 
 
Olyan környezetben nőttem fel, ami teljesen "átlagos" volt, "normális". Ettem, amit kaptam, mozogtam tesi órán, iskolába jártam, viszonylag jó jegyeim voltak (azt nem mondhatom, hogy jól tanultam, mert mindig lusta voltam tanulni, de megéltem abból simán, amit az órán hallottam). Mindig megmondták, mit kell tennem, és csináltam.
 
De eljött az az idő, amikor észrevettem, hogy nem egészen jó minden úgy, ahogy megmondják. Hiszen például a családomnak tökéletesen megfelelt az alakom úgy, ahogy volt. Ez szép és jó, de amikor a 79+ kilós testemre (a 164 centis magasságomhoz) is azt mondták, hogy jájj, de csinos, olyan egészséges, akkor eljött az a pont, hogy jó, akkor most ebből elég. Mert hogy ez a rengeteg kiló nem színtiszta izom volt.
 
Bizony a "nagy átalakulásom" kezdetén sokszor előfordult, hogy egyszer csak nem bírtam tovább az iszonyat kevés evést, és jöttek a falásrohamok. Amik néha egy hétig is tartottak. De mindig azt gondoltam: majd holnap újra kezdem. Volt, hogy fáradt voltam, és kimaradt egy edzés. Aztán még egy. Volt, hogy egy hétig az összes. Utána pedig siránkoztam, hogy milyen hülye voltam: ha már egy hete tartanék egy normális étrendet és megcsináltam volna az edzéseket, sokkal előrébb tartanék. Haladgattam, de iszonyat lassan.
 
Az Új fejezetet 63. napja csinálom. A haladás lassú, de folyamatos. És minden egyes nap, amikor ennék már valami mást is a csirke-rizs-tonhal-tojás-zöldség kombón túl, minden egyes nap, amikor el szeretnék liccelni egy edzést, eszembe jut, hogy egy hét (hónap...) múlva ezt iszonyatosan bánnám. Nincs múlt, nem lehet a jövőben élni, csak a most van. Most tehetek valamit magamért.Komlyan mondom: jó volna, ha valaki meg,ondaná a tutit, mit, mennyit, mikor kell enni és edzeni ahhoz, hogy az ember fogyhasson zsírből, avagy ahhoz, hogy szépen épüljenek az izmai. Rengeteg anyag van fent a neten, de igazából ez mindenkinél valamilyen módon egyéni. A fogyást már nagyjából belőttem, a nagy falat az izomépítősdi lesz. No de ne szaladjunk ennyire előre.

Vasárnap van, a 9. hét vége, mérek:

1. hét végére: minusz 1 kg.
2. hét végére: minusz 0.4 kg.
3. hét végére: minusz 0.1 kg.
4. hét végére: minusz 0.4 kg.
5. héten pihenés, nyaralás volt, nem mértem.
6. hét végére: minusz 0.5 kg.
 
A 7. hét vére: plusz 0.3 kg
- derék: minusz 1 cm
- csípő minusz 1 cm.
 
A 8. hét végére: minusz 0.4 kg.
- mell alatt minusz 1 cm.
 
A 9. hét eredményei: minusz 0.3 kg.
 

Tudjátok, ha bent vagytok a gödörben (mert ez bizony előfordul), éppen a legalján, akkor érdemes kiutat keresni. Nem fog arra jönni senki. Helyetted nem fog senki kikerülni onnan. Ha bent kuporogtok a gödörben, általában ott áll egy létra. Csak fel kellene kelnetek és szépen kimászni a létrán. Mert tudnod kell, hogy (Weöres Sándor után) "Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra".

Új fejezet / Motiváció 1 / Döntés itt.
Új fejezet / Motiváció 2 / Célok
itt.
Új fejezet / Motiváció 3 / A motivációról itt.
Új fejezet / A táplálkozás 1 / Hogyan kezdjük el az életmódváltást? itt
Új fejezet / A táplálkozás 2 / Célok itt
Új fejezet / 1. heti edzésterv itt
Új fejezet / Táplálkozás 3 / 1. heti étrend itt
Új fejezet / Edzés 1 / Célok, eszközök itt
Új fejezet / Edzés 2 / Finomítások az edzéstervben itt
Új fejezet / 2. heti étrend itt
Új fejezet / 1. hét / Eredmények itt
Új fejezet / 2. heti edzésterv itt
Új fejezet / 3. heti étrend itt
Új fejezet / 3. heti edzésterv itt.
Új fejezet / 4. heti étrend itt
Új fejezet / 4. heti edzésterv itt
5-6. hét: nyaralás, pihenő
Új fejezet / 7. heti étrend és edzésterv itt
Új fejezet / 8. heti menüterv (Ausztria) itt
Új fejezet / 8. heti edzésterv (Ausztria) itt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése