2013. augusztus 8., csütörtök

Mindenmentes lekvár



Szilva lekvár

  • A szilvát alaposan, többször megmostam.
  • Kimagoztam.
  • Daraboltam.
  • Leturmixoltam.
  • Előzőleg alaposan elmosott, forró vízzel csírátlanított lábosba tettem.
  • Alaposan felforraltam, kevergetve.
  • Előzőleg alaposan elmosott, forró vízzel csírátlanított üvegekbe töltöttem, forrón.
  • Azonnal lezártam az üveget.
  • Fejtetőn állva hagytam 10 percig.
  • Száraz dunsztba tettem (doboz, pléd, üvegek, pléddel betakar).
  • Így hagyom pár napig.

Barack lekvár

  • A barackot alaposan megmostam.
  • Lehúztam a héját.
  • Apró darabokra vágtam. (Szeretem az őszibarack lekit úgy, ha vannak bnne gyümölcsdarabok.)
  • Előzőleg alaposan elmosott, forró vízzel csírátlanított lábosba tettem.
  • Alaposan felforraltam, kevergetve.
  • Előzőleg alaposan elmosott, forró vízzel csírátlanított üvegekbe töltöttem, forrón.
  • Azonnal lezártam az üveget.
  • Fejtetőn állva hagytam 10 percig.
  • Száraz dunsztba tettem (doboz, pléd, üvegek, pléddel betakar).
  • Így hagyom pár napig.
Gyümölcstartalom: 100 %.
Hozzáadott cukor: 0 g.

Tartalma: gyümölcs.

Számolóknak:
100 g szilva lekvár tápértéke: 46 kcal, 1g F, 11g CH, 0g zsír.
100 g őszibarack lekvár tápértéke: 41 kcal, 1g F, 9g CH, 0g zsír.

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

2 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Amit tavaly főztem, folyamatosan ettem, és folyamatosan nézegettem, romlik-e. Tavaly sokkal többet főztem be, 2 lett penészes csak. Szerintem nem rossz arány :)

      Törlés