Szilva lekvár
- A szilvát alaposan, többször megmostam.
- Kimagoztam.
- Daraboltam.
- Leturmixoltam.
- Előzőleg alaposan elmosott, forró vízzel csírátlanított lábosba tettem.
- Alaposan felforraltam, kevergetve.
- Előzőleg alaposan elmosott, forró vízzel csírátlanított üvegekbe töltöttem, forrón.
- Azonnal lezártam az üveget.
- Fejtetőn állva hagytam 10 percig.
- Száraz dunsztba tettem (doboz, pléd, üvegek, pléddel betakar).
- Így hagyom pár napig.
Barack lekvár
- A barackot alaposan megmostam.
- Lehúztam a héját.
- Apró darabokra vágtam. (Szeretem az őszibarack lekit úgy, ha vannak bnne gyümölcsdarabok.)
- Előzőleg alaposan elmosott, forró vízzel csírátlanított lábosba tettem.
- Alaposan felforraltam, kevergetve.
- Előzőleg alaposan elmosott, forró vízzel csírátlanított üvegekbe töltöttem, forrón.
- Azonnal lezártam az üveget.
- Fejtetőn állva hagytam 10 percig.
- Száraz dunsztba tettem (doboz, pléd, üvegek, pléddel betakar).
- Így hagyom pár napig.
Hozzáadott cukor: 0 g.
Tartalma: gyümölcs.
Számolóknak:
100 g szilva lekvár tápértéke: 46 kcal, 1g F, 11g CH, 0g zsír.
100 g őszibarack lekvár tápértéke: 41 kcal, 1g F, 9g CH, 0g zsír.
Facebook oldal: Boszorkánykonyha
Meddig áll el?
VálaszTörlésAmit tavaly főztem, folyamatosan ettem, és folyamatosan nézegettem, romlik-e. Tavaly sokkal többet főztem be, 2 lett penészes csak. Szerintem nem rossz arány :)
Törlés