- A halat (150g) kivettem a fagyasztóból, rövid ideig vízben áztattam, lecsöpögtettem, majd háztartási papírtörlővel leitattam a maradék nedvességet.
- Egy tálkában összekevertem 1 db tojást, 5g lenmagpelyhet (tökéletes a kávédarálóban vagy mixerben pár fordulattal megőrölt lenmag), 5g kókuszreszeléket, sót (Himal*ja, őrölt fekete borsot, natur vegetát).
- A keverékben megforgattam a halszeleteket.
- Kevés forró kókuszzsíron mindkét oldalukat pirosra sütöttem.
(Számolóknak: ez a tojásos keverék 2 adag hal/hús panírozásához is elég. Most a halhoz a felét használtam, a másik fele a délutáni csirkéhez kell. A számolás természetesen 1 adag halra vonatkozik.)
Panír: 68 kcal, 4.5g F, 0.5g CH, 5g zsír.
Kókuszzsír (2g): 9 kcal, 0g F, 0g CH, 1g zsír
Hal (tőkehal filé): 123 kcal, 27g F, 0g CH, 1g zsír
összesen: 200 kcal, 31.5g F, 0.5g CH, 7g zsír
Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése