Egy blog egy boszorkányról és konyháról, életről és módról, izomról és építésről, zsírról és csökkentésről. Magamnak: mementónak, és mert szeretek naplót írni, fotózni; másoknak: örömre, ötletnek, olvasgatásra.
2013. április 11., csütörtök
Bagett
Készek a bagettek. Még négy pici zsömle is kerekedett mellé. :)
A 2. képen lévő lisztet vettem, a csomagoláson található utasítás alapján nem zsömlét, nem kenyeret, hanem bagettet formáztam belőle. A liszt felét használtam.
Az ötletet az adta, hogy ma vettem tökmagos bucit. És elolvastam, miből készül. Olyan hosszú volt a lista, hogy percekbe telt, mire végigolvastam. Csalódtam. Úgy hittem, hogy a zsömle lisztből élesztőből, vízből készül. Óriásit tévedtem...
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Hmm, nagyon fininek néz ki! Hol vetted a lisztet? :)
VálaszTörlésTényleg finom. Tescoban vettem.
TörlésKöszi! Úgy néz ki, hogy ma megyek is a Tescóba, tuti kipróbálom! :)
TörlésÉn is voltam, vettem ilyen lisztet, ma sütök, és viszem ki a bagetteket Ausztriába :)
TörlésJól teszed! :) Egyébként nem tudom, hogy szoktál-e pékterméket lefagyasztani, csak úgy tippként írom. Én általában egyszerre több Kornspitz kifilit veszek, mert a közelünkben nem nagyon lehet kapni. Lefagyasztom, aztán reggel előveszek egyet, kb. 1 percig mikrózom, és voilá :)
TörlésA kornspitzet pont így vittem a múltkor Ausztriába, fagyasztva :) Este elővettem, reggelre kiolvadt :) Most a bagettkéimmel is így fogok tenni :)
Törlés