2013. április 11., csütörtök

Bagett



Készek a bagettek. Még négy pici zsömle is kerekedett mellé. :)

A 2. képen lévő lisztet vettem, a csomagoláson található utasítás alapján nem zsömlét, nem kenyeret, hanem bagettet formáztam belőle. A liszt felét használtam.
Az ötletet az adta, hogy ma vettem tökmagos bucit. És elolvastam, miből készül. Olyan hosszú volt a lista, hogy percekbe telt, mire végigolvastam. Csalódtam. Úgy hittem, hogy a zsömle lisztből élesztőből, vízből készül. Óriásit tévedtem...


6 megjegyzés:

  1. Hmm, nagyon fininek néz ki! Hol vetted a lisztet? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg finom. Tescoban vettem.

      Törlés
    2. Köszi! Úgy néz ki, hogy ma megyek is a Tescóba, tuti kipróbálom! :)

      Törlés
    3. Én is voltam, vettem ilyen lisztet, ma sütök, és viszem ki a bagetteket Ausztriába :)

      Törlés
    4. Jól teszed! :) Egyébként nem tudom, hogy szoktál-e pékterméket lefagyasztani, csak úgy tippként írom. Én általában egyszerre több Kornspitz kifilit veszek, mert a közelünkben nem nagyon lehet kapni. Lefagyasztom, aztán reggel előveszek egyet, kb. 1 percig mikrózom, és voilá :)

      Törlés
    5. A kornspitzet pont így vittem a múltkor Ausztriába, fagyasztva :) Este elővettem, reggelre kiolvadt :) Most a bagettkéimmel is így fogok tenni :)

      Törlés