2012. december 24., hétfő

Recept: Boszistollen

Nekem senki ne mondja semmire, hogy lehetetlen! :)
Már vagy 2 hónapja agyaltam azon, hogy valahogy kellene egy stollen karácsonyra. Nem a bolti (bár hidd el, annyira imádom, hogy az valami hihetetlen, nehéz volt megállni, nagyon nehéz, hogy ne vegyek egyet), hanem valami "reform változat". De aztán ez is maradt annyiban. Mígnem ma reggel megszállt az ihlet, és a boszigolyó (recept itt) után jött a stollen. Ez kábé 10 perc volt, de csak a méregetés miatt.
Boszistollen
100 g apró szemű zabpehely, 10 g vágott dió, 10 g szeletelt mandula, 5 g apróra vágott aszalt sárgabarack, 5 g  apróra vágott aszalt vörös áfonya, 5 g apróra vágott aszalt szilva, 5 g mazsola, 5 g kókuszreszelék, 5 g vanília aroma, 5 g mandula aroma (tapasztalat: a mandula aroma vanília ízű dolgokkal, és/vagy túróval keverve marcipán szerű ízt ad), 1.5 adag vanília ízű fehérjepor kevés vízzel sűrű palacsinta tészta állagúra kikeverve. Mindezt összekevertem, egy sütőpapír darabra téve a papíron keresztül két kézzel megformáztam, majd megsimogattam útifűmaghéjjal (kevesebb mint 1 g) és fehérjeporral (kevesebb mint 1 g).
Íme a végeredmény :) (Azt hiszem, fog készülni túrós változat is :))
6 szelet lesz belőle. 1 szelet: 122 kcal, 8 g F, 13 g CH, 3 g zsír 

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése