2012. szeptember 27., csütörtök

Nincs kedved edzeni?

Tényleg nincs kedved edzeni? Fáradt vagy? Fáj a fejed? Fáj a lábad? Keveset aludtál? Rosszat álmodtál? ... Igen, van néhány dolog, ami közbejöhet, vagy nem tűr halasztást. De ez a kevesebb. A gyakoribb eset az, amikor a kisördög a fejed mellől súgja a füledbe a lehető legédesebb, legkedvesebb hangján, hogy ugyan, majd megcsinálod délután! Jaj, hát ez csak egy edzés, nem gond, ha kihagyod! Inkább vegyél egy forró fürdőt, jobban kell az most neked! Szegényke, hát ma ne kelj hajnalban, hosszú a nap, majd délután edzel! ...
 
 
Nincs kedved edzeni?
Rendben. De legalább tartsd a kaját. És ha az sikerül, legalább kétszer annyi idődbe fog telni, mire eléred az álomalakodat.
 
Nincs kedved edzeni?
Rendben. Ja, hogy a kaját sincs kedved tartani? Ezek szerint pontosan ilyen tükörképet akarsz látni holnap is és egy év múlva is.
 
Nincs kedved edzeni?
Rendben. De akkor ne gyere nekem azzal, hogy persze, mert te milyen szerencsés vagy!
 
Nincs kedved edzeni?
Rendben. Kérlek, töröld le az összes mozivációs fotót a gépedről, mert edzés nélkül soha nem lesz még csak hasonló testformád sem, mint ott a csajoknak.
 
Nincs kedved edzeni?
Semmi gond. Én is voltam így, rengetgszer. És anno engedtem a kisördögöm csábításának. De nagyon-nagyon megbántam, mert minden egyes 1-2 hét kihagyás utáni újrakezdés egyre nehezebb volt. ma már nem tudnám újrakezdeni. Az minden energiát felemészt. A kisördög persze ilyenkor boldog volt, de minél boldogabb volt ő, én annál boldogtalanabb. 20-40 percet, de akár egy órát is ki lehet bírni tornázva egy nap. Nekem elhiheted. 22 kiló súlyfölösleggel álltam neki anno 3 éve, és most visszavan 3.2 kiló. De amíg nem volt kedvem edzeni, nem voltak igazi eredmények. Csak amióta virtuálisan pofán rúgom ezt a dög ördögöt, azóta vannak igazán eredmények. Mert nincs olyan, hogy nincs kedvem edzeni. Ilyenkor hangosan elmondom magamnak: EZ NEM KEDV KÉRDÉSE. Mert nem az. Ha a kedvem szerint edzegettem volna, most is az a 79 kilós zsírmalac lennék, akire szinte joggal mondták, hogy "bálna".
 
Nevelem a kisördögömet, de nagyon kitartó a kicsike, és bizony majd minden reggel ott duruzsol a fülem mellett. Én egyszerűen befogom a száját és tudomást sem veszek róla. Ilyenkor megsértődik és elkullog. Utána sem nézek.

(Bánatevés, zugevés és társai itt.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése