2012. augusztus 14., kedd

Heti menüterv (Asylum 1. hét)

Asylum 3. kör első heti menüje

(Múlt heti menüm)

Asylum 3. kör második heti menüje (eheti menüm) itt olvashatod.

Asylum étrendről itt írtam bővebben.



H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
Reggeli

Friss sajt, bogyós gyümölcs

Banános-magvas zabkása
Kornspitz, paprika, kiwi
Gabonapehely, tej, 1 sajtkrémes buci
Frittata
Narancsos-diós zabkása
Tk kenyér, zöldség, felvágott
Tízórai

Dinnye

Pufirizs, sonka, zöldség
Banánturmix
Túró, kiwi
Körtés zabkása
Energiaszelet, alma
Túrós palacsinta
Ebéd

Tükörtojás, saláta, dinnye

Currys csirkegolyó, saláta
Zöldségleves, cukkinis rizs
Zöldségleve, sült hal, párolt zöldség
Tonhalas wrap
Borsó leves, pörkölt, saláta
Pörkölt, saláta
Uzsonna

Dinnye

Ágyas pároltka
Tomate mozzarella
Pikáns gombasaláta
Alma
Paradicsom saláta
Párolt saláta
Vacsora

-

Tojás saláta
Friss sajt salátaágyon
Fahéjas túró
Friss sajt
Friss sajt, zöldség
Körözött paprikában
6. étkezés

-

Fehérje turmix
Fehérje turmix
Fehérje turmix

fehérje turmix
Fehérje turmix
Fehérje turmix


6 megjegyzés:

  1. Ezek nem tűnnek gigantikus adagoknak. Gyanítom, hogy az étrend nem a jóllakásig vezérli az ételeket. Lehet, hogy ha így kezdenék el táplálkozni, hosszú napokba és önfegyelembe kerülne hogy átálljak. Ugyanis ennél jóval többet szoktam enni egy nap, és lehet pont ez a baj a táplálkozásommal...

    VálaszTörlés
  2. Kiszámoltam a napi kalóriaszükségletemet, ebből levontam a kalóriadeficitet (20 %), 1600 körül jött ki, amit ehetek egy nap, ha zsírból szeretnék fogyni. Követtem is ezt, nem jött be. Sok volt, és a Ch 120 körül kevés. Felemeltem a Ch-t 170 g körülire, csökkentettem a kalóriát 1400 körülire, és ez így bevált. Nem mondom, hogy nem vagyok sokszor éhes, de nem halok éhen. Csodaszép a hajam, a bőröm, a körmeim megerősödtek, energukiusabb vagyok, tehát egy csomó hozadéka is van a dolognak. Nem vagyok dietetikus, így nem tudom, mennyire oké ez az étrend, de mivel jót tesz, az emésztésem szuper, fogyok is izommegtartás mellett, azt mondhatom: számomra tökéletes. És ha hiszed ha nem, ezeket a kis adagokat (na azért nem olyan kevés ám) szereti a szervezetem. A szemem és a pici pocim nem, mert a hasam imádja, ha tele van, de amíg el nem érem a célom, a zsírmentességet, ezt fogom csinálni. És továbbra is figyelek, tanulok, hozzáolvasok. Számoltáé már napi kalóriaszükségletet?

    VálaszTörlés
  3. Nem, egészen eddig még nem, főleg hogy manapság azt hangoztatják, hogy a kalória számlálás zsákutca... Mindenesetre isteni vagy, lehet megtaláltad nekem a hibát az eddigi dolgokon. :)

    VálaszTörlés
  4. Én sem számoltam kalóriát sokáig. Próbálkoztam ezer dologgal, de nem működött. És zsírtalanodni akartam. Utálok számolni, utálok ennyire előre tervezni, utálom figyelgetni és leméregetni az adagokat, de bevált. Ha így működik, hát így működik. Nálam. Ezer és egy módszer létezik, mindenkinek azt kell megtalálnia, ami nála beválik. De csodák nincsenek. Emellett kell a nagyon kemény elhatározás, a magad mögött minden híd felégetése, a kemény önfegyelem és kitartás. De sokkal erősebb mindenki, mint ahogy elsőre gondolná. Nem üdvözítő módszer mindenkinél a kalóriaszámolgatás, de egy próbát sztem megér. :)

    VálaszTörlés
  5. Mindenképpen. Végülis mind a P90X, mint az Asylum étrendje erre alapul, és mindenki komoly eredményeket ért el vele. Hiába csinálom az edzést, ha a táplálkozásom nem stimmel. A mai nap azthiszem ideje lesz összekapnom a gondolataimat és kielemeznem a táplálkozási útmutatókat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én most már tapasztalatból mondhatom az Asylum 3. köre kapcsán, hogy igenis a kajával együtt működik. Már nem kérdezek, csak csinálom. :)
      És esem a salátát uzsira...

      Törlés