Előkészítem a következőket:
- már reggel a fagyasztóból kivett spenót
- lábos
- fakanál
- oliva olaj
- fokhagyma
- tej
- őrölt csemege fűszerpaprika
- liszt (most éppen U)
- 1 pohárban hideg víz
- (fűszer, ha szeretnéd)
- A lábosban egy csepp oliva olajon megpirítok 2-3 gerezd szeletelt fokhagymát.
- Rászórok egy kevés lisztet (annyit, hogy a kis olajjal jól el tudjam keverni).
- Ha a liszt rózsaszínesedik, azaz mepirul, lehúzom a tűzről.
- Gyorsan szórok rá egy kis piros paprikát, megkeverem.
- Ráöntök kábé 1 deci hideg vizet, visszateszem a tűzre.
- Hozzáöntöm a felolvadt spenótpürét, keverem.
- A végén egy csepp tejet szoktam hozzáadni még.
Ezer variációja van a spenótfőzelék készítésének. Én mindig kihagyom a hagyományos áztatott zsömlét/kenyeret, és sosem marad el a fokhagyma. Van, aki tojást üt bele, én nem szoktam. Mellé ehető húsétel, tojás, vagy ki mit szeret. Én ma 2 tükörtojással eszem. (Normál esetben 1 egész tojás és egy fehérje lenne (a sárgájában sok ugyan a vitamin, de magas a zsírtartalma!), de mivel nem tudom elhasználni a sárgáját külön, megeszem a 2 tojit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése