2012. augusztus 2., csütörtök

Gyümölcs





  • A gyümölcsökben magas a rosttartalom, így segítik az emésztést, a salaktalanítást.
  • Kedvezően hatnak a szervezet sav-lúg egyensúlyára.
  • Sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak.
  • Antioxidáns tartalmuk miatt segítenek megakadályozni bizonyos betegségek kialakulását.
  • Segítik a változatos táplálkozást.
  • Mivel az ember a szemével is eszik, színeikkel feldobják az ételeket.
  • Természetes gyümölcscukrot tartalmaznak, nem kell félni a hozzáadott cukortól és adalékanyagoktól, mint pl. a bolti lekvárok, sűrítményből készített gyümölcslevek esetében.
Egyik kedvencem az áfonya. Minden étrendben előszeretettel ajánlják.
 

A banán kiváló gyümölcs, magas CH tartalma miatt inkább délelőttre javaslom, de edzés előtt egy fél banán jó választás.

Citrom: túróhoz, teába is isteni.

Dinnye: magas a cukorértéke, de nyáron ki nem hagynám!

Eper, szamóca: rengeteget ettem idén is, amikor szezonja volt! (A bolti spanyol és egyéb epret kerüld. Tudom, hogyan érlelik be...)

Málna: nagyon nagy kedvencem. Makrói kiválóak, finom is. Amíg érett, minden nap része volt az étrendemnek.

A mennyiségre a gyümölcsöknél is figyelni kell.
Persze csak akkor, ha úgy szeretnél strandolni, mint én jövőre: felhőtlenül, így:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése