2012. július 14., szombat

Ebéd tippek

Mivel ma ugyanazt ettem mint tegnap (spenót, tükörtojás, desszertnek tegnap ugyan nem volt, de ma 2 tk mézes kenyér), hoztam 10 képet és tippet, amiket nem régen főztem, ettem. Meg persze egy et a mézes kenyérről. Nyamiii! :)



Szóval itt a 10 kép a 10 ebédről. És a receptek.





1. 10 dkg túró, kis natur joghurt, 1 kiwi, 1 adag fehérje shake.

2. Zabos túrós: 45 g zabból, 1 dl tejből, 1 dl vízből mikróban 2 perc alatt sűrű kását főzök. Édesítem, hozzákeverek 150 g túrót,egy csepp vanília aromát, 50 g cukormentes málnalekvárral bolondítom.

3. Gombaleves: Megpárolom a megpucolt, feldarabolt gombát, amikor félig puha, hozzáadom a tisztított, darabolt sárgarépát, itt a maradék pár szem borsót. Sózom, adok hozzá őrölt fekete és fehérborsot, színes egész borsot, felöntöm annyi vízzel, amennyi levest szeretnék enni (egy vagy 2 alkalommal maximum), készre főzöm.

   Párolt borsó: A borsót kis sós vízben megpárolom, felét összetöröm villával és visszateszem a lábosba (turmixolni is lehet, de utálok mosogatni), kész.

   Csirke a' la Timi: 1 főre 3 fej hagymát üvegesre párolok egy kis kanál olivaolajon a csoda serpenyőmben. Rádobom a darabolt csirkét ( 20 dkg), fehéredésig nagy lángon sütöm. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, hozzáadom a fűszereket (őrölt fekete és fehér bors, csöpp kakukkfű, só), 3-4 (5-6) gerezd szeletekre vágott fokhagymát. Volt otthon, így tettem bele egy egész paradicsomot és egy egész paprikát. "Zsírjára" sütöm. (folyt. köv.)

4. Indiai zöldséges tészta
5. Fokhagymás csirke, barna rizs, zöldség
6. Csirkés, zöldséges tortilla, fűszeres krumpli
7. ld. 5.
8. Paprikás csirke a' la Timi
9. Párolt borsó, tükörtojás, lekváros palacsinta

2 megjegyzés: