2017. augusztus 15., kedd

Kedd

"Sem akadályok, sem nehézségek, sem más emberek nem állíthatnak meg. Csak saját magad állíthatod meg magadat." Jeffrey Gitomer



Furán ébredtem, furán indult a nap. Én szeretem a rendszert, a megszokott dolgokat, a reggeli rutint, a listákat, ma valahogy semmi nem úgy alakult. Kiestem a saját ritmusomból és nem találtam a lépést. Így telt az egész délelőtt. Mivel képtelen voltam koncentrálni, leginkább a számítógépet szabtam személyre (mert elkészült, működik), és a képes mappát rendezgettem, ezt is meg kell csinálni, csak szöszmötölős, ezért nem szántam eddig erre időt. 

Már reggel edzőcuccba öltöztem, ma terem. De képtelen voltam menni. Ha az ember nem tud ott lenni fejben, akkor megette a fene az egészet, ráadásul még sérülés is lehet belőle. Időnként azért győzködtem magam, hogy menj, csináld, szedd össze magad, hiszen semmi baj, semmi bajod, még szabadságon vagy, most menj, hiszen szereted, jó lesz az! Aztán nem foglalkoztam az egésszel: nem terv szerint alakult a nap, de ugye ettől nem dől össze a világ, még a saját kis világom se. Volt egy órás gyorstakarítás is, meg csomó minden a listámról, nem gondolkodtam azon, minek hogyan "kellene" lennie. Délutánra valahogy összerendeződtem, mentem, megcsináltam az edzést is. Este még sétálni is elmentem, nem volt már kánikula, szépen lement a nap, amire hazaértem.

Nem történt volna semmi akkor sem, ha ma semmit nem csinálok. Szabadságon vagyok, simán belefért volna. Habár szeretem, ha haladok a tervezett dolgaimmal, ha épp egyet se pipálhatok ki, nem tragédia. Volt már ilyen és lesz is. Egyik sem halaszthatatlan, a posta holnap is nyitva van, a hűtőben van étel, de bolt is lesz nyitva holnap is. Ha az edzés maradt volna el, arra is lett volna még a hét hátralévő öt napjából valamelyiken bepótolni. 

Van az úgy, hogy a dolgok nem a terv szerint alakulnak. De ezért nem a világ, sem valaki más nem hibás, de néha még csak magunk sem. Biztos vagyok abban, hogy minden okkal történik. Ha valami nagyon nem akar megvalósulni, akkor tudni kell feladni. Ha meg a dolog mégis magától "alakulni kezd", akkor le kell csapni a helyzetre és belecsapni a lecsóba.


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése