2015. augusztus 5., szerda

Szerda (nem keto) (Mo. 14/3.)

Reggel fájdalomcsillapító, aztán piac. Friss, házi petrezselyem, gomba, cukkini, fekete szeder, sárgadinnye, paprika, paradicsom, tojás landolt a szatyromban. Már ekkor tudtam, hogy a mai nem lesz ketogén nap, de sokszor írtam már: nem étrendet akarok tartani, hanem megenni mindent, ami jót tesz, amit fel tud dolgozni a szervezetem. És már Ausztriában vágytam a jó kis hazai idény gyümölcsökre, a szeder mellett egyszerűen képtelenség lett volna csak úgy elmennem, egyszerűen imádom a bogyós gyümölcsöket.

Reggeli: citromos keksz, gyümölcs.

Van az úgy, hogy a mensi olykor fizikailag megterhelő. Ez van, elfogadtam és ilyenkor inkább nyugton maradok. Tegnap szenvedtem (de jól tűrtem), ma már sokkal jobb volt a helyzet, de még mindig súrolta a "számomra veszélyes" kategóriát, így megint úgy döntöttem: nem lesz edzés. Viszont a takarításra képes voltam, rá is fért a lakásra, belevágtam a reggeli után. A pepecselős részt választottam mára: konyhaszekrény polcai (lepakolás, tisztítás, selejtezés, visszapakolás, lisztek-egyebek feltöltése, lista arról, amit majd venni kell, mert már kifogyóban...), védőborítások súrolása... És gyorsan ebédet is kanyarítottam.

Ebéd: sült hal vele sült gombával, idény saláta.

(1 szelet hal fagyasztóból kivesz, kiolvaszt, konyhai törlőkendővel megszárít, megsóz. 2 fej gomba pucol, darabol. Hal és gomba 2 tk kókuszzsíron serpenyőben megsüt. Közben sali: 1 paradicsom, 1 szelet paprika, 1 uborka (ez pucolva) szeletel, rá pár karika lilahagyma, só, (fehér) balzsamecet, 1 tk olíva olaj.)

Később: laza gyümölcssaláta.

A délutáni folyamatos takarítás-pakolás alatt sós mogyizgattam.

Vacsora: laza gyümölcsleves.

34 fok volt ma is. Számomra (aki 20 fok alatti hőmérsékleten érzi jól magát) ez nagyon nagy kihívás. Úgy hallottam, jövő hétig hőségriadót adtak ki. Viszont eldöntöttem: úgy veszem, hogy erről nem tudok. Holnap már nem fogom megnézni, hány fok van. Jó idő lesz (nyár van, most legyen meleg!), lesz, amilyen lesz, én jól fogom érezni magam.

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése