"Hozzávalók:
1 kg csirkemell filé
3 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 db tojás
4 db tv paprika
4 db paradicsom
2 evőkanál pirospaprika
őrölt kömény
só
ételízesítő
étolaj
3 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 db tojás
4 db tv paprika
4 db paradicsom
2 evőkanál pirospaprika
őrölt kömény
só
ételízesítő
étolaj
Elkészítése:
A zöldségeket kockára, a vöröshagymát apróra vágjuk. A csirkemelleket középen szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk.
Egy fej vöröshagymával, egy kanál pirospaprikával 3 db paprikából, 3 db paradicsomból és az 5 db tojásból olajon tojásos lecsót készítünk, és hagyjuk kihűlni. A maradék hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát, őrölt köményt, 1-1 db kockára vágott paprikát és paradicsomot. Rászórjuk a pirospaprikát, felöntjük egy kevés vízzel. Sózzuk, ételízesítőt adunk hozzá. Amíg a pörköltalapunk párolódik, betöltjük a csirkemelleket. Mindegyik hússzeletre tojásos lecsót halmozunk, felgöngyöljük és összetűzzük. A tekercseket a pörköltalapba tesszük, és kb. 30-40 percig főzzük fedő alatt, az elpárolgott vizet pótoljuk. Időnként óvatosan forgassuk meg a tekercseket.
Diéta alatt fogyasztható?
Igen, de ilyenkor érdemes a tojássárgáját minimalizálni (1-2 maradjon), és a zsiradék olívaolaj legyen." forrás
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése