2013. szeptember 13., péntek

Nyaralós reggel

 
Tegnap délután érkeztünk a Mátrába. Ha csak elautózhattam volna idáig, aztán mentem volna haza, az is nagy élmény lett volna. Meseszépek a bükkös és tölgyes erdők, nemcsak erdőligetek, hanem hatalmas kiterjedésű, igazi erdő-erdők, az út fölött összeboruló lombkoronával, igazi erdő illattal, varázslatos színekkel...
 
Megnéztük a helyi látnivalók közül a legközelebbieket, voltunk a Cifra kocsimúzeumban, ahol rengeteg, nagyon szép állapotban megőrzött hintó és kocsi került kiállításra egy fantasztikusan hatalmas és szép régi épületben.

 
Hát perrsze, hogy a lovardát sem hagytam ki, nagyon szép volt a helyszín is, és ilyet eddig még csak filmekben láttam.
 
Itt éppen egy állva bóbiskoló pacival vagyok :-)

 
A sok nézelődéstől ...

 
... sétától ...

 
... mesés helyszínektől ...

 
... varázsos színektől ...

 
... győzte az agyam feldolgozni az élményeket.
 
A szomszéd szobában van egy pár hónapos baba. Féltünk, hogy majd nem tudunk majd tőle aludni. Hát a helyzet az volt, hogy szemben egy csapatépítő tréning tagjai azt hitték, valami pubban avagy kocsmában vannak: irtózat hangerővel buliztak a teraszokon, így hajnali 2 volt, mire el tudtam bóbiskolni.... Reggel persze a természetes ébresztőm fél 6-kor keltett, így aztán konditerem helyett lementem a felkelő napos parkba és sétáltam egy hatalmasat.

 
Nem tudom, a 4 elem közül melyikhez tartozom, de mivel -elvileg- a természethez tartozom, a Föld, a Víz, a Levegő és az Ég mindegyikéből lehet bennem valami. Ami tuti: világ életemben imádtam a vizet. Meginni, eső, hó formájában, fürödni benne... És most itt van ez a kis patak a park végében.
 
 
Nyugodtan csordogál, néha meg-megáll, aztán szalad kicsit, és csobog. Mivel csend van, tisztán hallani. Ma reggel végigsétáltam a patak mentén is, és lélegzet-visszafojtva hallgattam a csobogást. Mert ilyen a városban nincs. Se patak, se csönd, se nyugalom, se csobogás.

 
Órákig el tudnék ücsörögni itt.

 
Szerintem ez az egyik legszuperebb lelki töltődés.

4 megjegyzés:

  1. De szép hely és jó élmények....kellett ez már!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A hely csodás, a környéken ezer látnivaló, egyik szebb mint a másik, csupa újdonság, igen: nagyon kellett már.

      Törlés
  2. Mi tavaly voltunk a családdal 4 napig és nagyon jól éreztük magunkat! :-) Azon helyek egyike, ahová bármikor visszamennék.

    VálaszTörlés