2013. augusztus 9., péntek

Jégkrém





 
A kicsikéimet, legújabb konyhai kisegítőimet még Ausztriában szereztem.
 
Aztán most van akkora forróság, hogy kipróbáljam, ráadásul az uzsonnámnak amúgy is kókuszkrémet terveztem, így hát nosza!
 
 

Nagyon finom, igazán krémes, igazán jeges, igazán jégkrémes! Már csak egy csokiréteget kell rá kitalálnom, és maga  lesz a megtestesült csoda! :)

Egyetlen egy baja van: túl gyorsan fogy ;)

Tippek:
  • Érdemes rendesen ízesíteni, azaz bőséggel.
  • Kerülhet bele kakaópor is, akkor csokis lesz.
  • Lehet bele mixelni fagyasztott gyümölcsöt, akkor gyümölcsös lesz.
  • Lehet higítani kis vízzel, avagy kókusztejjel készíteni, akkor olcsóbb, viszont nem olyan krémes ;)
  • Keverhető bele szeletelt mandula is.
  • Azt hiszem, ha eritritet összefőzök kis vízzel és kakaóporral, és azt rácsorgatom a kész jégkrémre, lesz is rajta egy vékony kis csokiréteg.
  • Sőt: ha manduladarabos csokiba forgatom... :)

2 megjegyzés:

  1. kókuszzsír + kakaópor + édesítő összemelegít, majd langyosra hagyjuk kihűlni. és a már megfagyott jégkrémet mártjuk bele majd ha nem eléggé dermed rá akkor vissza a fagyóba? Nem próbáltam csak egy tipp :)

    VálaszTörlés