2013. június 25., kedd

Spárga krémleves

Sokan a hajukat tépik olyan receptek olvasásakor, amelyekben a kevés, csipet, annyi, hogy ellepje és egyéb, nem totálisanmaximálisan teljesen mikrogrammra megadott értékek szerepelnek. Na, nekik nem ajánlom ezt a receptet ;)


Mivel 2 napra készítettem, a következő alapanyagokat használtam:
  • egy nagy üveges spárga (370 g körüli töltőtömeg)
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Himalaj* só
  • őrölt fekete bors
  • kókuszzsír
Így készítettem:
  • A hagymát megpucoltam, kevés kókuszzsíron megdinszteltem.
  • Amikor majdnem készen volt, hozzádobtam a darabolt fokhagymát.
  • Ráöntöttem a spárgát (lé nélkül), kicsit kevesgettem.
  • Felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje.
  • Felforraltam
  • Sóztam, borsoztam.
  • Leturmixoltam.
Nagyon könnyű, isteni finom leves :)

110 kcal, 5g F, 9g CH, 6g zsír

4 megjegyzés:

  1. Szia, nem ertem, miert pontozod ki a himalaja so nevet? Az nem markanev, hanem egy fajta, mint pl a tengeri so. Vagy az eisberg salata is egy fajta.
    Nagyon jok a receptek, sokat segitenek nekem a menümben :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Kata! Óvatosságból pontozok. :) Örülök, ha sikerül segítenem a receptekkel! :)

      Törlés
  2. Köszi, az uj sütirecepteket nyaralas utan ki is probalom! Nagyon tetszenek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszenek :) És tényleg isteniek! A kókuszos olyan lágy és omlós, mint ama bizonyos hagyományos piskóta. Csak azt ugye nem megy megsütni, ez viszont pörfikt! :-)

      Törlés