2013. május 9., csütörtök

Recept: Sokmagos kenyér

Imádtam a magos kenyereket világ életemben. És már nagyon ki akartam próbálni, mire megyek vele saját magam, a konyhámban. Eddig nem voltam nagy kenyérsütő, de úgy látszik, ezt is meg lehet tanulni. A mai kenyerem ugyanis nagyon jóra sikerült. És amint lesz kenyér formám, még szép is lesz.
 
Fogalmam nincs, hogyan készül egy mag-kenyér. Így hát mentem az orrom után.
 
Amit használtam:
 
- 100 g natur napraforgó mag
- 100 g natur tökmag
- 50 g lenmag
- 4 tojás
- szódabikarbóna
- csöpp bors
- csöpp só (Himal*ja)
- csöpp oliva olaj
 
Ahogy készítettem:
 
- A magokat együtt kicsit apróbbra daráltam.
- Felvertem a tojást, sóztam, borsoztam, szódabikarbónáztam.
- Mindent összedolgoztam.
- Mivel kicsit hígnak éreztem, elhasználtam a maradék zabkorpámat: kábé 2 ek-nyit kevertem hozzá.
- A gázsütő 7-es fokozatán 30 percig sütöttem.

 

2 megjegyzés:

  1. Őzgerincformád van. Abban is süthetsz kenyeret.
    Üdv: Erika

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erika, igen, van őzgerincem, de az nagy volt ennyi tésztához. :-)

      Törlés