Hozzávalók (két adag):
- 250g laktózmentes túró
- 1 tojás
- vanília aroma
- pár csepp folyékony édesítőszer
- 4 ek (kb 40g) apró szemű zabpehely
- 2 db abonett kenyér
- 1 kk oliva olaj
- natúr joghurt/tejföl
Elkészítés:
- Egy tálban összekeverem a túrót, tojást, a zabpelyhet, az aromát és az édesítőszert.
- Hűtőbe teszem legalább fél órára.
- Vizes kézzel gombócokat formálom, forró vízben addig főzöm, amíg a gombóc feljön a víz tetejére.
- Közben egy serpenyőben az olajat összekeverem a porrá aprított abonett szeletekkel és megpirítom.
- A gombócokat a morzsára szedem és megforgatom benne.
- Joghurttal/tejföllel tálalom.
Vendégeknek (2 adag):
- 500 g félzsíros túró
- 2 tojás
- 40 g apró szemű zabpehely
- 20 g zabkorpa
- folyékony édesítőszer (bocsi, nem akartam két adag gombiért cukrot vásárolni)
- napraforgó étolaj
- panírmorzsa
- tejföl
Elkészítés:
- Egy tálban összekeverem a túrót, tojást, a zabpelyhet, a zabkorpát és az édesítőszert.
- Hűtőbe teszem legalább fél órára.
- Vizes kézzel gombócokat formálom, forró vízben addig főzöm, amíg a gombóc feljön a víz tetejére.
- Közben egy serpenyőben az olajat összekeverem a panírmorzsával és megpirítom.
- A gombócokat a morzsára szedem és megforgatom benne.
- Tejföllel tálalom.
Rendkívül jól néz ki a túrógombóc!
VálaszTörlésKöszönöm! És rendkívül finom is! Régen ettem ilyen ízletes ebédet :)
TörlésValóban rendkívül finom volt!Egyszerűen mennyei! Még maradt 4 gombi! :)
VálaszTörlésKöszönöm Bébi! :)
Igazán örülök! Jó étvágyat a maradék négyhez is! És szívesen! :)
Törlés