2013. április 12., péntek

Túrógombóc

Boszi(k)nak:

Hozzávalók (két adag):
  • 250g laktózmentes túró
  • 1 tojás
  • vanília aroma
  • pár csepp folyékony édesítőszer
  • 4 ek (kb 40g) apró szemű zabpehely
  • 2 db abonett kenyér
  • 1 kk oliva olaj
  • natúr joghurt/tejföl

 
Elkészítés:
 
  •  Egy tálban összekeverem a túrót,  tojást, a zabpelyhet, az aromát és az édesítőszert.
  • Hűtőbe teszem legalább fél órára.
  • Vizes kézzel gombócokat formálom, forró vízben addig főzöm, amíg a gombóc feljön a víz tetejére.
  • Közben egy serpenyőben az olajat összekeverem a porrá aprított abonett szeletekkel és megpirítom.
  • A gombócokat a morzsára szedem és megforgatom benne.
  • Joghurttal/tejföllel tálalom.
1 adag tápértéke (2 ek 20%-os tejföllel): 438 kcal, 23g F, 23g CH, 27g zsír


Vendégeknek (2 adag):

  • 500 g félzsíros túró
  • 2 tojás
  • 40 g apró szemű zabpehely
  • 20 g zabkorpa
  • folyékony édesítőszer (bocsi, nem akartam két adag gombiért cukrot vásárolni)
  • napraforgó étolaj
  • panírmorzsa
  • tejföl

Elkészítés:

  • Egy tálban összekeverem a túrót, tojást, a zabpelyhet, a zabkorpát és az édesítőszert.
  • Hűtőbe teszem legalább fél órára.
  • Vizes kézzel gombócokat formálom, forró vízben addig főzöm, amíg a gombóc feljön a víz tetejére.
  • Közben egy serpenyőben az olajat összekeverem a panírmorzsával és megpirítom.
  • A gombócokat a morzsára szedem és megforgatom benne.
  • Tejföllel tálalom.
Halmai Réka, nagyon szépen köszönöm a receptet! (itt)

4 megjegyzés:

  1. Rendkívül jól néz ki a túrógombóc!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! És rendkívül finom is! Régen ettem ilyen ízletes ebédet :)

      Törlés
  2. Bokodi M. Gábor2013. április 12. 18:38

    Valóban rendkívül finom volt!Egyszerűen mennyei! Még maradt 4 gombi! :)
    Köszönöm Bébi! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazán örülök! Jó étvágyat a maradék négyhez is! És szívesen! :)

      Törlés