2012. november 10., szombat

Őszintén...

Őszintén megmondom:
  • Nagyon hiányzik a futás. Az a hihetetlen szabadság, amikor túl vagyok az 5-6 kilométeren, és teljesen kitisztul a tüdőm, a fejem, és csak mosolygok, és futok tovább. Nincs nap, hogy ne gondolnék rá, és nincs nap, hogy ne lenne bennem a vágy, hogy felvegyem a szekrényben porosodó futószerkómat és lemenjek a parkba. Féltem a térdemet, félek, hogy többet ártana mint amennyire jót tenne, mégis tudom: ki kell egyszer próbálnom magam, egy éves kihagyás után teljesen kezdőként.
  • Kicsit nehezemre esik ez a kajatesztelősdi. Viszont tudom, hogy hasznos. A tej te(l)jesen kilőve, ha mégis, akkor laktózmentes. Attól semmi bajom. A túróval elvagyok, de fáj tőle a hasam (olyan "nehéz", "nyomós" érzés, és lestoppolja az emésztésemet). A natur joghurt elmegy. A sajtok rendben. Ma bab teszt volt, Mank ugyanis hozott át isssteni bablevest, az volt az ebédem. Nincs puffadás, a gáz minimális. A fehérjeturmix vízzel készítve: nem szereti a gyomrom, de különösebb panasz (max napi 1 adagot fogysztva) nincs. És itt most azt hiszem, befejezem a tesztelgetést. Hiszen hosszú évek óta fennálló dolgok ezek, csak amíg eddig vártam, hogy jobb legyen, mostantól ami nem oké, azt kihagyom az étkezésből.
 
  • Mank bablevesére visszatérve: azt hiszem, jól főzök. Sokan, akik kipróbálták a blogos receptjeimet, visszajeleznek, hogy nagyon finomak a kajcik. Mégis ez a mai bableves nagyon elgondolkodtatott. Ugyanis klasszisokkal finomabb, mint az én bármelyik levesem. És azt hiszem, megvan az ok is: én mindent nagyon egyszerűen, nagyon gyorsan akarok csinálni. Ha megadnám mindennek a kellő időt, magamnak a türelmet, azt hiszem, az ételeim is lehetnének sokkal finomabbak.
 
  • Van sok olyan cuccom a speizban, a hűtő fagyasztópolcán, amiket csak halogatok használni, mert macerás, vagy mert tartalmaz egy kis cukrot, vagy mert kicsit magasabb a zsírértéke, vagy van benne kevés búzaliszt... Azt hiszem, itt az ideje, hogy okosan elkészítve és adagolva ezeket "felszámoljam". Ha a pénztárcám engedné, menne minden a kukába, de az a sztori egyelőre nem rólam szól ;-) Szóval, ha lesz ezentúl az étrendben egy-két nem igazán top-10-életmódváltásos dolog, akkor sorry ;-)
 
  • Nagyon szeretnék áttérni arra az útra, amikor "csak" megtervezem, mit fogok enni (a vásárlás miatt is jó dolog ez), de nem mérem le és nem számolom a kalóriákat, makroértékeket. Ez egyelőre nem megy, mert a kalóriát már szuper jól be tudom saccolni, de a CH-t, zsírt, fehérjét nem. Na és az adagokkal rendesen el lehet szállni. De az út ez lesz, remélem, egyszer majd sikerül összehoznom :)
 
  • Aki ismer, tudja, hogy volt idő, amikor a Leangains módszer szerint étkeztem. Azaz egy átmeneti böjtös napi időszak után csak ebédeltem és vacsoráztam. Mivel általában reggel egyáltalán nem, és délelőtt is ritkán vagyok éhes. De nem tudtam 100 %-osan csinálni, mert nagyon kevés szakirodalmat találtam róla, így nem tudtam beleásni magam a témába kellő mértékben. Nagyon szimpatikus a Harcosok étrendje, ami nagyon hasonló a Leangainshez, R.-val (aki eszerint táplálkozik) napi szinten konzultálok a témáról, és már át is vettem pár napja azt, hogy ebédig csak iszom, és gyümölcsöt-magokat eszem. Ez maximálisan jól beválik. És nem meghatározott időpontban eszem meg, hanem, ha megéheztem. A korai reggelik miatt (ha reggel eszem, egész nap éhes vagyok) alig győztem kivárni a tízórai idejét, ebédre meg szó szerint kopogott a szemem az éhségtől. Most így ez jó irányba változott. Az edzések előtt D. tanácsára megy egy banán, ezzel nincs gyomorterhelés, nem zavar az edzésben. Máskor mindig nagyon a kajához kellett igazítani az edzést, hogy meglegyen a CH, a hidratáltság, de ugye , ha ettem, akkor várni kellett az edzéssel... Uzsonna és vacsora is akkor van, ha megéhezek, nem fix időpontban.
 
  • Habár a kenyérsütés nem kenyerem (hihi), van egy lepény, amit téli időszakban szoktam sütni, ebből kenyérlepény, tortilla is szokott készülni. Gyors, és kiadós. Azt hiszem, sütök majd egy adagot, hogy kicsit változatosabbá tehessem az étrendet.
 

6 megjegyzés:

  1. Szia, en is imadok futni, hihetetlen jo dolog, most epp szünetet tartok, nehogy megunjam, meg a fagyos utak sem idealisak :-( Erdöben, hegyen futok, es mar fagy.
    Ki akarom probalni az Insanity utan a többi Shaun T tornat, aztan itt a tavasz, var a futas:-)
    Sulyproblemaim szerintem nekem sosem voltak, nem szamolgattam en semmit, igy belegondolva mindig akkor ettem, amikor ehes voltam, es sohasem zabaltam tele magam, viszont a minösegre sokat adtam a mennyiseg helyett. Gyerekkent sem voltak nalunk nagy közös eveszetek, mindenki akkor evett, amikor ehes volt, es azt, amit akart,ennyi.Nagyon ritkan ettünk együtt, talan csak vasarnaponkent, akkor sem eröltettek az evest a szüleim. Valahol ebben lehet a titok :-)
    Viszont tegnap visszajött a feherjeturmix :-((( Vizzel csinaltam, ma megprobaltam tejjel inni, remelem, igy okes lesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, erdőben futni... :) Biztosan nagyon jó! :)
      Nálunk időre volt kaja, és én szerettem enni, hát ettem is. :(
      A fehérje felszívódását úgy tudom, gátolják a tejtermékek, de így lehet házilag lassú felszívódású fehérjét gyártani :) Írd ám majd meg, hogy bevált-e tejjel! :)

      Törlés
  2. Szia, vegül is a feherjepor is tejsavobol van, talan nem gatolja a felszivodast :-)
    Tejjel meg tudtam inni, es nem lattam viszont :-) , de lehet az is baj volt, hogy tul gyorsan, rögtön edzes utan ittam, nem vartam legalabb fel orat, es a sok ugralas betett a dolgoknak :-(
    Azota minden o.k, kicsit süritettem 1 banannal, ma pedig kokusztejjel probalom meg.
    Asylumot csinaltad mar? Lattam, sz uj bejegyzesek arrol szolnak, en megprobalom, ha vege az Insanity-nek. Imadom a kajatippjeid, sokat lopok belöle , bar a zabkasa sem csuszik le, pedog mar többfelekeppen probaltam, meg összevasaroltam legalabb 3 -4 fele zabot, de nem :-(
    Tonhalas jegsalata allando vacsim, köszi :-) Csirkemelles levest is töled tanultam, ma az volt az ebed :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, örülök, hogy megoldottad a fehérjeport! (Ismim borsóból készültet javasolt.) örülök annak is, hogy tudsz ötletet csenni innen! :) Igen, az Asylumból már lenyomtam 3 kört, és decembertől jön a 4.! :))) Juhhuuu, már most várom, és készülök rá, ezért is a sok asylumos cucc a blogon :) A zabkása nálam életmentő kaja: imádom, és jók a makrói. remélem, nem unom meg ;) Mikor végzel az Insyvel?

      Törlés
  3. Meg a recovery weeks van vissza, aztan a maxok. Meg odebb van a vege, de nagyon elvezem:-)
    Nagyon jok a uj postok, tudok csenni jo kis kajakat a menüdböl:-)))
    Kokusztejes feherjepor isteni finom volt:-)

    VálaszTörlés