"A „Minestra” annyit tesz olaszul, hogy leves. A Minestrone jelentése pedig „a nagy leves”, amely egy zöldségekkel teli ételre utal.
A minestrone leves receptjének meghatározása szinte lehetetlen. Minden régiónak, minden évszaknak, és minden családnak meg van a saját receptje. Néhány receptben, például a római változatokban, van tészta, némelyikben nincs. Némelyik receptben több hüvelyes, káposzta, vagy zöldfűszer van. Liguriában például pestót adnak a leveshez, amely egy ízletes, bazsalikomos ízvilágot kölcsönöz az ételnek. Gyakran készítik a hűtőben éppen megtalálható zöldségekből ezt a finomságot.
Szinte bármilyen szezonális zöldséget beletehetünk ebbe a levesbe. A lényeg, hogy a hozzávalókat rövid időközönként, a főzési időnek megfelelően adjuk a leveshez, hogy elkerüljük a hozzávalók túlfőzését." forrás
# Pár apró kocka vöröshagymát 1 ek kókuszzsíron megpárolok.
# Erre ráteszek 180-200 g vegyes, apróra kockázott zöldséget, kicsit párolom.
# Felöntöm kb 100 ml paradicsomszósszal és kábé 100 ml vízzel.
# Fűszerezem: só, bors, oregano.
# Tálalás előtt a tányérba 50 g sajtot reszelek, erre merem a forró levest.
Tipp: Ha van rá keret,
- érdemes metélőhagymát is belekarikázni, nagyon jó ízt ad.
- a tetejére jöhet 1-2 g parmezán sajt.
257 kcal, 19 g F, 13 g CH, 16 g zsír
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése