2012. szeptember 24., hétfő

Betegségmegelőzés

Ősz van. És jön a tél. Minden kicsit lelassul, elcsendesedik, szeretem ezt az időszakot. Viszont nagyobb a valószínűsége a megfázásnak, támadnak a vírusok... Mert a média ezt mondja? ha bemondják a híradóban, hogy jövő héttől influenza járvány várható, hirtelen rengetegen lesznek influenzások. Nem voltam soha beteges, felnőttként sem. 100 gyerek között dologozm, szinte lehetetlen, hogy mindegyikük mindenféle bacilusa, vírusa ellen felvértezzem magam. tavaly és 2010-ben is voltam influenzás évvégén, úgy döntöttem, idén kihagyom ;-) Aztán majd meglátjuk, de amit tudok, jelenlegi ismereteim alapján, azt megteszem.
 
 
A réteges öltözködéssel nincs gond. Az szuper lenne, ha egy igazán meleg lábbelit tudnék találni valahol magamnak, de addig marad a vastag zokni. Sapkát, sálat hordok, a kesztyű már nehezebb dió, na de nem is a kézfejemen keresztül szoktam felfázni :)
 
Nyáron 1000 mg C vitamint szedtem, most ősszel 3000 mg-ot, amit novembertől felturbózok 4000 mg-ra. (A C vitaminról itt is olvashatsz bővebben.) Emellett októbertől reggelente jön egy mokkáskanál propoliszos méz, és esténként kasvirág csepp.
 
A táplálkozásomról olvashatsz a blogon, igyekszem figyelni a minőségre, van gyümölcs és zöldség is az étrendemben.
 
És emellett ott az edzés, ami sztem nem kiskutya az immunerősítésben.
 
És ha arra is sikerül majd figyelnem a napfénymentes, szürke, borongós őszi-téli napokon, hogy a lelkemben minden nap legyen napsütés, akkor sztem sikerülhet, hogy baci- és vírusmentesen átvészeljem ezt az őszt és telet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése