2012. augusztus 11., szombat

Insanity edzésprogram ismertető

Insanity
undefined

Idén év elején találtam rá erre a programra. A www.teambeachbody.com oldalon minden infó megtalálható róla. Edzőről, edzésről, étkezésről.

Lilára kattolva már írtam róla, még a blog indulásakor.

undefined

Az edző Shaun T. , egy amerikai fitneszguru, aki korábban koreográfusként olyan nevekkel dolgozott együtt, mint Mariah Carey vagy Val Kilmer. Fantasztikus, hihetetlenül motiváló, alapos... Óriási segítség abban, hogy legyőzd önmagad. Mert itt bizony határozottan feszegetned kell a saját korlátaidat!

Az edzés egy 60 napos, teljes törzskondicionáló program, mely garantáltam kihívást jelent mindenkinek. Nagyon kemény, igazán kitartást igénylő, gyors és látványos változást ígérő edzésprogram.

A közepes nehézségű gyakorlatok helyett maximum nehézségű gyakorlatokat tartalmaz, a kardió helyett pedig rövid szüneteket. Ezzel 80 %-kal emeli a pulzusunkat és olyan izmokat is megmozgat, amire más kardió jellegű gyakorlatok nem képesek. A hirtelen váltások miatt pedig a zsírégetés folyamatos.


A progi legelején egy fittségi tesztet kell elvégezni (Fit test), mely önmagában is kihívás, nekem anno nehezebb volt, mint maga az első edzés, majd minden nap más programot kell végigcsinálni. A tesztet kéthetente kell  elvégezni, mindig feljegyezve az eredményeket, így láthatjuk, mennyit fejlődtünk.

Az edzés tíz dvd-ből áll:

1. Dig Deeper & Fit Test: ez az a bizonyos kéthetente elvégzendő teszt, mely által követni tudjuk fejlődésünket.


2. Pylometric Cardio Circuit: tisztán zsírégető program.3. Cardio Power & Resistance: izomépítő program, erősítő és nyújtó gyakorlatokkal.4. Cardio Recovery & Max Recovery: regeneráló edzés, felkészít a következő szakaszra.5. Pure Cardio & Abs: kemény kardió edzés.


6. Cardio Abs: a hasizom erősítése, definiálása.

7. Core Cardio & Balance: az egy hónapos szakasz lezáró programja.

8. Max Interval Circuit: köredzés, hihetetlenül intenzív.


9. Max Interval Plyo: a lábedzés.

10. Max Cardio Conditioning & Abs: határfeszegető köredzés.


Az edzéseket meghatározott edzésterv szerint kell végrehajtani.


Több, különböző formátumú edzésnaplót találhatsz, www.teambeachbody.com.

Az étkezési tervet tartottam hozzá. Sok újdonságot ismertem így meg.

Fontos: edd meg, amit előírtak, mert ez egy nagyon kemény, embert próbáló edzés, és ha nem eszel, meg csökkented a szénhidrát-beviteleted, nem fog menni az edzés!!!

A legfontosabb: olvasd el az ajánlást, és NE erre edz, ha bármilyen nőgyógyászati, szív-, egyéb panaszaid vannak!!!! Felelősséget csakis te vállalsz magadért!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése