2012. augusztus 11., szombat

Zéró kalóriás ételek 4

Zeller



(hu.wikipedia.org)

Elenyésző CH-tartalma (10 kcal/100g) mellett 1.6 g rostot tartalmaz, segíti az emésztést, csökkenti a vércukorszintet, jó hatással van az idegekre.


(antalvali.com)

Használható salátákba, levesekbe, tölthető, süthető, sokoldalúan elkészíthető.

Zellerkrémleves




Hozzávalók (4 főre):

Elkészítés:
  1. A zellert és a krumplit megtisztítjuk, majd karikára vágjuk.
  2. A vajat megolvasztjuk, megfuttatjuk rajta a zellert, majd a burgonyával együtt kevergetve egy kicsit megpirítjuk. Felöntjük az alaplével, fűszerezzük, majd fedő alatt közepes lángon 20-25 percig főzzük.
  3. A lisztet elkeverjük a tejjel, gyors mozdulatokkal a beleöntjük a levesbe. További 10 percig főzzük, majd pürésítjük. Egy szitán átszűrjük.
  4. A tejszínt kikeverjük a tojássárgájával, majd a forró leveshez öntjük, de már nem forraljuk tovább. Aprított zellerlevéllel vagy petrezselyemmel tálaljuk.

(Diétásíthatod is. Én a krémleveseket tejszín nélkül készítem. Krumplit csak abban a végső esetben pürésítek hozzá, ha nem akar a leves/főzelék besűrűsödni. De előtte étkezési keményítővel próbálkozom. A vajat is elhagyom. Liszt, tojás... A megfőtt zöldséget ízesítem, mixelem, keményítőzöm esetleg. Nagyon finom így is. :))


(A recept és a fotó innen való.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése