2012. július 27., péntek

Étkezés tervezés, ha elutazom

Így szoktam kajával készülni, ha utazom


(Direkt téli kép, megsülök, olyan melegem van...)


  1. Előző este berakom a jég akkukat a fagyasztóba.
  2. Megérdeklődöm, mi lesz a kaja a vendégségben. Ez alapján tudom, mennyi kaját készítsek, hány étkezésre. Ha nem tudom kideríteni a várható menüt, teljes napra készülök.
  3. Előveszem az étkezési naplómat és megnézem a másnapi (2-3 napi...) tervemet.
  4. Mérek, keverek, kavarok, adagolok, dobozolok, csomagolok.
  5. Ha turmix is van a tervben, a kevercelő kézi készülék is megy a csomihoz.
  6. A hűtős cuccok mennek a frigóba, a többit az asztalon hagyom.
     Indulás előtt:
  1. Akksik a hűtőtáskába.
  2. Hűtőből cuccok a hűtőtáskába.
  3. Asztalról bepakolás.
  4. Ha tudom, hogy a vendégségben nem isznak ásványvizet, azt is csomagolok.
  5. Víz az autóba az útra.
  6. Ha az étkezés előre láthatóan az autóban ér, a kaja bekészítése a kocsiajtó tárolójába.
  7. Go!!!
     Amikor ezt az egész odafigyelősdit elkezdtem, hülyének nézett mindenki, hogy viszem a kajámat, én meg ezen megsértődtem. Leálltam vitatkozni, győzködni mindenkit arról, hogy én járom a helyes utat. Ma már nem érdekel, ki mit gondol. Akinek nem tetszik, legközelebb nem hív. (Bár ez még nem fordult elő :))

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

2 megjegyzés:

  1. Ez a megtervezős dolog, nekem annyira bejön! Kimásolom, és szem előtt tartom a jövőben.
    Sokkal jobb, mint feszengeni egy bulin, a nem jó kaják mellett, vagy egy eldugott vidéki benzinkútnál kutatni az egészséges ételek után - hiába.

    VálaszTörlés