Így szoktam kajával készülni, ha utazom
(Direkt téli kép, megsülök, olyan melegem van...)
- Előző este berakom a jég akkukat a fagyasztóba.
- Megérdeklődöm, mi lesz a kaja a vendégségben. Ez alapján tudom, mennyi kaját készítsek, hány étkezésre. Ha nem tudom kideríteni a várható menüt, teljes napra készülök.
- Előveszem az étkezési naplómat és megnézem a másnapi (2-3 napi...) tervemet.
- Mérek, keverek, kavarok, adagolok, dobozolok, csomagolok.
- Ha turmix is van a tervben, a kevercelő kézi készülék is megy a csomihoz.
- A hűtős cuccok mennek a frigóba, a többit az asztalon hagyom.
- Akksik a hűtőtáskába.
- Hűtőből cuccok a hűtőtáskába.
- Asztalról bepakolás.
- Ha tudom, hogy a vendégségben nem isznak ásványvizet, azt is csomagolok.
- Víz az autóba az útra.
- Ha az étkezés előre láthatóan az autóban ér, a kaja bekészítése a kocsiajtó tárolójába.
- Go!!!
Amikor ezt az egész odafigyelősdit elkezdtem, hülyének nézett mindenki, hogy viszem a kajámat, én meg ezen megsértődtem. Leálltam vitatkozni, győzködni mindenkit arról, hogy én járom a helyes utat. Ma már nem érdekel, ki mit gondol. Akinek nem tetszik, legközelebb nem hív. (Bár ez még nem fordult elő :))
Facebook oldal: Boszorkánykonyha
Ez a megtervezős dolog, nekem annyira bejön! Kimásolom, és szem előtt tartom a jövőben.
VálaszTörlésSokkal jobb, mint feszengeni egy bulin, a nem jó kaják mellett, vagy egy eldugott vidéki benzinkútnál kutatni az egészséges ételek után - hiába.
Így van! :))
Törlés