2012. július 27., péntek

Élet-mód-váltás: Saját szabályaim saját magamnakSzabályaim magamnak:

  •  Megtervezem az étkezésemet.
Mert ha nem teszem, csúszik, ugrik minden. Egy jól megtervezett étrendet már betartani is     könnyebb, mintha nem lenne mit betartani. :)

  • Tartom a tervezett étrendet.
Ez már nem gond, ha:

  • Tudatosan este előkészítem a másnapi kaját (melós napokon).
Leginkább itt szoktam elcsúszni, hogy este -be kell valljam, sokszor- lusta vagyok belenézni az étrendbe, vagy ha idáig el is jutok, nincs kedvem, energiám (jó kis kifogás...) előkészíteni, kimérni, megcsinálni, becsomagolni, bedobozolni a másnapi kajámat. Emiatt volt, hogy estig nem ettem, és szörnyen dühös voltam magamra, és még inkább szörnyen éhes!!

  • Mától számítva egy héten belül elkészítem a következő edzéstervemet.
Nemrég végeztem a 2. kör Asylummal, és várom, hogy megjöjjön a Les Mills Pump. Addig is van mozgás, csak nem tervezett, és én szeretem, ha előre tudom, hogy állok az edzéssel.
  • Betratom a pihenést.
Elelve szörnyen rossz alvó vagyok. Az elalvás megy kegyetlenül nehezen, így a napi 4 órácska alvás nagyon megvisel, mert hogy roppant mód kevés. Kábé egy hete nagyon jó tanácsokat kaptam a kedvenc face-es csopitagoktól, amiket meg is fogadtam. Tegnap előtt sikerült beszereznem egy természetes hatóanyagokból álló készítményt, amit ki is próbálok, már elkezdtem szedni. Majd figyelem a hatását. Remélem, bőr alól. :) Szóval az étkezés és az edzés nem elég, a pihenés, az alvás is nagyon fontos. Ezért is próbálom tudatosan, nagyon odafigyelve megjavítani az alvókámat.

  •  Csábítás továbbra is kilőve.
Nem arra gondolok, hogy én nem csábítok, hanem arra, hogy mások próbálnak kajára csábítani. Cukrosra, lisztesre, még egy kicsire, blabla... Ez egy hatalmas probléma volt az elején, ugyanis itthon még tartottam a kaját, de ha elmentem valahova, főleg, ha a családhoz, na akkor aztán egy idő után nem tudtam ellenállni nagymamám kelt sütijeinek, a tésztának a levesben, a jégkrémnek (a fagyit hálistennek nem szeretem), a lángosnak... Ha elutazom, általában nagyobb pakkban van a kajám, amit magammal viszek, mint az összes többi cuccom. Tapasztalat: ez csak így működik. Mert nem várhatom el senkitől, hogy csak miattam külön főzzön. Bár volt erre is már példa (hálás köszönet érte!). Az, hogy a frissen illatozó finomságokra ezek után nemet mondjak, már csak rajtam múlik. Az az érdekes, hogy az idő múlásával ez egyre könnyebb. Mert tudom, hogy nem éri meg. Az hülyeség, hogy megeszem a sütit, majd úgyis letornázom. Mert ez nem erről szól. Éltél már át szénhidrát-kómát? Ha igen, tudod, miről beszélek.

  •  A folyadékbevitel továbbra is marad minimum 2-3 liter.
Na, nekem talán ez a legkönnyebb ebben az egészben. Világ életemben sok folyadékot ittam, erre nem kell figyelnem, hogy meglegyen a napi minimum. :)

  • Mérés.

Mármint hogy centizem magam 2 hetente, és ráállok a mérlegre. Na, ez nehéz. nem az eredménytől való félelem miatt, hanem mert ha belenézek a tükörbe és mosolygok, vagy ha fel tudom venni simán a télen még rámsemjött nadrágot, akkor tudom: minden rendben. Azért igyekszem haladni a méricskéléssel...


Ezek az én szabályaim, saját magamnak. Mert tudom, ha nem állítok fel szabályokat, nincs mit betartani. Ha nincsenek elvárások önmagammal szemben, akkor bukott az egész mutatvány. Ha nincs szabály, nincs mit szokássá alakítani. És ha nincs szokás, megette a fene az egészet.

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése