2024. július 11., csütörtök

Csütörtök

Korán ébredtem. Így reggel hatkor elmentem az új járgánnyal egy autópálya-bejáratásra Pécsig meg vissza. Ahol vége a pályának, ott a Malomvölgyi-tó, ott parkoltam pár percre, aztán indultam vissza. Azt hiszem, a fogyasztással tényleg nem lesz gond: folyamatosan csökken, ahogy használom a kicsikét. Hát ilyen üzemanyagárak mellett egyáltalán nem mellékes.


Délelőtt folytattam itthon a pakolást. Kezembe került mami emlékkönyve.



A sváboknál szokás, hogy az imakönyvbe beleírják a rokonok születési és halálozási dátumát. Itt van nagymami részről a fél családfám. Néhány halálozási dátumát már én fogok beírni...


Az imakönyv tele szentképpel. És egy kép papiról (amiről mami is, papi is rengeteget mesélt nekem, könyvet lehetne írni belőle), a gyászjelenése és a köszönetnyilvánítás.


Csodaszép patentes fém csattal lehet bezárni az aranyszélű lapokat.


Tudom, hogy ez csak nekem fontos. Tudom, hogy ha én nem leszek, a kukába kerül. Tudom, nem kellene, de sírtam. És sírok most is, ahogy ezeket a sorokat gépelem. Mami (is) nagyon hiányzik. (...)

A komódról lekerültek a kupacok, kerestem mindennek helyet és elraktam.


Rajta a "futó". Hőgyészi. Anyutól hoztam át.


Este még főztem vacsorára egy lecsót M-nak, kérte.

(Sokszor nem tudom, van-e értelme blogot írni ilyen formában. Mert ez annyira csak a felszín, nagyjából a látszat, a fizikai valóság(-részlet) a mátrixból. Viszont ami bennem van, lejátszódik (és egyáltalán nem csak anyu és mami halála miatt), arról senkinek halvány lila félfogalma sincs. Ha leírnám, diliházba csukatnának sokan. Talán egyszer érintem majd egy-egy szeletét itt is.

4 megjegyzés:

  1. Írj csak Timikém❣️Akit érdekel elolvassa,sőt várja is❣️💖🥰💗💞

    VálaszTörlés
  2. Én szeretem hogy írsz. ♥ Amúgy terápiás az írás is. Pl ez a kis könyv is mekkora értékkel bír, főleg Neked, de annyira jó, hogy van ilyen! Az én életem történései már az online térben vannak, blog formájában, azt nem lehet így lapozgatni majd, ha egyáltalán érdekel is valakit, ha már nem leszek.

    VálaszTörlés
  3. Annyira szeretem, hogy írsz. Arra használod a blogspotot, amire kitalálták: naplónak. Rendesen szeretem olvasgatni, és újra blogolok én is- magamnak, mert a régi blogomat ki kellett kapcsolni, ami hosszú lenne itt leírni.
    Jómagam is őrizgetem a régi imakönyveket. Igaz, nem olyan meseszép gótbetűsek, mint a Mamikádé. Ha egyszer Hazamehetek elmesélem azoknak akiknek őrizgettem a könyveit, hogy vigyáztam rájuk.
    Értelmve van ám minden betűnek, amit leírsz- segítesz vele nem csak magadnak, nekünk is.

    VálaszTörlés
  4. Timi szeretlek olvasni, nagyon . Légyszives irjál!!!

    VálaszTörlés