2017. szeptember 17., vasárnap

Péntek, szombat, vasárnap

M. Fehérvári Judit: Mert mindig szaladunk

Néha olyan jó lenne csak egy picit megpihenni, akár a vándorok, akik a nap végén csak a csillagokra hagyatkoznak, nem szaladni...
Néha olyan jó volna egyszerűen csak lenni...
Furcsa teremtmény az ember...
Ha nincs feladata, kitalál magának valamit, hogy mehessen, cselekedhessen, fontos legyen...
Pedig csak egyetlen dolgot kellene megszívlelni: saját világunkban is néha megfürödni, hogy az új nap ragyogása ne fényévekre legyen, hanem bennük, mert csak így lehet tovább nézni.

Ha tudok előre tervezni, megteszem.
Ha tudok előre dolgozni, megcsinálom.
Hogy aztán több időm legyen, hogy később könnyebb legyen.

Ez egyrészt badarság, mert a jövő ugye nem létezik, csak a jelen, a most.
Másrészt azért úgy tervezem, hogy legalább idén még leszek (no persze sokkal tovább szeretnék).

Új munkahely. A négy év kiesést nem érzem. Viszont más lett a rendszer, változtak dolgok, és a telephellyé degradálással együtt történt igazgatói státusz megszűnése miatt rengeteg a plusz feladat. Hiába vállalt át sok mindent az "anyaiskola", a maradékot nekünk kell megcsinálni, ez RENGETEG plusz idő és munka.

A változáshoz tartozik sok minden. Ezeket a tankönyveket nem ismerem, ez egy speciális helyzet, hogy összevontan kell tanítani. Ami nem változott: a 3. és 4. osztályos német könyv. Egyszerűen minősítve: f.o.s. Az 1. és 2. osztályos része nagyon jó, de ez a kettő... Ha azt tanítom, ami abban van, a gyerekek kedve egy életre elmegy a némettől (az enyém is) és elbukdácsolnak. Megnéztem a követelményrendszert és az alapján állítom össze az órákat, na, kérem, ez rengeteg időt igényel. A kábé 15 év tanítási tapasztalatom nagyon jól jön, nem is érzem magam elveszettnek, csak ugye ez mind idő...

Augusztus végétől full gázra kapcsoltam a felkészülésben. A suliban lyukas órában, itthon esténként éjjelig, minden hétvégén eddig óravázlatokat gyártottam. Ezen a héten és most, hétvégén is így volt. Október végéig kész minden óra, feladatlappal, digi tananyaggal, szemléltetéssel, mintadarabokkal (...) együtt.


Elkészült a kaja- és edzésterv is, voltam boltban...



... leolvasztva a hűtő, kaja holnapra becsomagolva. Amire végeztem, a természet is megunta az egész napos dörgést-villámlást-esőömlést, kisütött a nap és beragyogja a lelkemet és a kis arborétumomat.


Holnaptól már csak minden másnap hozok haza munkát, hogy maradjon idő a (magán)életre is. Utána következő héten megint csökkentem az itthoni munkaórákat. Folyamatos lesz az előre készülés, de azt megoldom majd az iskolában, lyukas órán.

Péntek: túra.


Szombat:




R: 2 vajas-paprikás kenyér, keto kávé
E: sonkás-cukkinis rántotta
V: körözött (laktózmentes friss sajtból), paradicsom

Vasárnap:




R: keto kávé
E: keto kávé, lottó szelet
V: "túrós tészta", azaz tésztám, frissajt (laktózmentes), eritrit


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése