2017. június 21., szerda

Serpenyős-fűszeres sült hús


Kedves kolleganőm kertjéből kincseket kaptam. Ennek egy része egy gyönyörű és nagy, friss fűszernövény csokor. Még frissen felaprítottam, egy része a hűtőbe került dobozban, a másik részéből készült a vacsora: serpenyős, fűszeres sült hús.



Az étel elkészíthető hagyományosan étkezőknek is, jelezni fogom a receptben, hogyan.


Hozzávalók (1 adaghoz, 2 szelet hússal):

# 2 szelet hús (nekem karaj volt itthon) # só # kb. 6 ek mustár # kb. 4 ek cocomas kókuszsűrítmény (hagyományosan étkezőknek itt mehet tejföl/joghurt/tej) # 2 marék frissen aprított vegyes fűszernövény (nekem két féle petrezselyem volt, koriander, lestyán; és használható szárított fűszer is) # 2 marék reszelt sajt # 2 ek zsír (használható hagyományos étkezésnél olaj is)

Elkészítés:

# A húst pár órával a sütés előtt sóztam és bekentem a mustárral, hűtőszekrénybe tettem.
# Egy serpenyőben, forró zsíron mindkét oldalát jól átsütöttem.
# Felöntöttem cocmas-víz keverékkel annyira, hogy majdnem ellepte a húst.
# Hagytam a "lével" kicsit forrni, majd megszórtam a fűszerekkel és a sajttal.
# Amikor megpuhult a hús és a sajt megszilárdult, tálaltam.


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése