2016. február 28., vasárnap

Vasarnap, Hartheim 22/11.

Itt volt I., az ejszakas, aki nekem Olga, mert orosz... Irto gyorsan eltelnek ezek az ejjelek. Becsukom este a szemem es a kovetkezo pillanatban megszolal az ebreszto... De nagyon jo, hogy o van, mar nem birnam total egyedul...

Reggel iszonyat sokat dolgoztam egyfolytaban kb 5.30-tol negyed 8-ig, hogy minden meglegyen. Fozes 2 napra, mosas, szokasos reggeli rutin... L-val is akadt reggel egy-ket extra, de aztan egesz nap nyugi volt. Delelott voltam vele kint, este Pinoval.







Erdekes a sztorija annak, ahogy ide kerultem. Amit mondtak: a neni 89 eves, este 6-kor megy aludni, reggel i-kor kel. Keddenkent delutan 3 orat demenc klubban van, addig nekem szabi, vasarnaponkent delutan tancolni megy a baratnaval, nekem szabi. Nem pelenkas, onallo. A csalad maximalisan azon van, hogy az apolonak jo legyen. Utazas repulovel, amit a csalad fizet. Hartheim. Es a napidij.

Amikor aztan eloszor kijottem, azt hittem, nem arra a helyre jottem, amit megbeszeltunk. Mert hogy az elmondott dolgok valahogy renxesen nem stimmeltek. Vagyis annyi igen, hogy a neni 89 eves, Hartheimban el es a csalad is tamogato. Meg a penz oke.

Az elso par oraban tudtam: hazudtak. Es azota sok mas is kiderult, sok minden mast is latok. A hires film hires idezete itt igaz: mindenki hazudik.

Az elso harom hetemen a fonokeim is teljesen masok voltak. Most mintha kicsereltek volna oket. Nincs szabadido, mindent szerezzek be en, a gyogyszerezes szo szerint naponta valtozik...

Napok ota keszultem errol irni, de kulonoset megsem fogok. Itt tenyleg mindenki hazudik, az orrom elott, a szemembe. De nem mondok errol velemenyt. Az en lelkiismeretem tiszta. Nem hagyom belevonni magam a hazugsagokba, nekem ez nem megy. Megmondom a velemenyem oszinten /csak ha kerdezik/, ha ez masnak nem tetszik, nem az en dolgom. Szoval nem ragozom. A lenyeg: ez is hozzajarult a dontesemhez a tovabbiakrol, amirol elvileg holnap beszelunk a fonokasszonnyal.



2 megjegyzés:

  1. Kifordul a gyomrom. :( A néni este 6-tól alszik, önellátó, meg klubba jár meg táncolni... Aha. Hát 20 éve még biztos így volt. Mire jó ez? Kit akarnak becsapni? Magukat? Azért búcsúzóul megkérdezed majd, miért hazudtak össze ennyi mindent? Hiszen aki odamegy, 1 nap alatt leveszi, mi a helyzet. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aztán majd a lelkiismeret miatt marad - meg, bocs, a napidíjért -, aztán mivel sejtjük, hogy ez az állapot nem tartható soká, keresünk másik "nörszöt" A néninek valószínűleg mindegy, ki vigyáz rá, ki ápolja.
      Aztán majd ha magyarországi ápoló nem kerül, kicsit több repjegyért hoznak távolabbról, az is lehet, kevesebb napidíjért. Bár gondolom, elég jó hírünk van ezen téren - a becsületes munkáról beszélek - így valószínűleg még egy darabig kerül a svájci jómódúnak magyar ápoló.
      Meg magyar orvos - de ez már egy külön történet.

      Törlés