2015. december 9., szerda

Szerda: amit adsz, visszakerül hozzád..., Magyarország 53.


Ahogy telik az itthoni idő, napról-napra megbizonyosodom róla, hogy az ellentétek tartják mozgásban a világomat. Nagyon sok a felmerülő gond, a fal, egy probléma megoldása után jön két másik. Viszont jelen van -méghozzá milyen intenzitással!- a másik oldal is: nem kérem, mégis sokan ajánlják fel önként a segítségüket, legyen szó anyagiakról, ételről, ügyintézésről; rengeteg kedves emberrel találkozom, sok dolgom, amik pár hete még nagy gondot jelentettek, sínen van... Tényleg visszakapom, amit adtam, még ha nem is pontosan úgy és nem is ugyanattól, de a dolog működik. Mintha valami hatalmas szeretetburok venne körül. Fantasztikus érzés. És azt, hogy adjak, segítsek, továbbra sem hagyom abba, mert az is fantasztikus érzés.


Ügyintézés. Reggel 8-tól. Telefon a MÁK-nak: megadták a NAV számát. Telefon a NAV-nak: megadták a MÁK számát. Újabb telefon a MÁK-nak, megadták az OEP számát. Telefon az OEP-nak, megadták a NAV számát, akiket újra felhívva megkaptam a MÁK számát. A kör bezárult. Már éppen kezdtem volna nem kis mértékben őszülő, erős, vastag hajszálaim szálanként történő tépkedését, amikor szó szerint ott termett a megoldás. (M., nagyon szépen köszönöm!!) Egy villámgyors intézkedés (épp kinyomtatta a gép a sorszámomat a Kormányablaknál, már pittyegett is az információs tábla és mehettem is be) és intézhetem itthon, helyben az ügyeimet. Első kör pipa, holnap megrohamozom a NAV irodát...
Közben írásban is megerősítettem az elveszett bankkártyám letiltását és E., az ügyintéző talált megoldást arra is, hogy ha nem jönne meg időben az új kártyám, hogy fogom tudni mégis befizetni a számlámról a fizetendőimet (még külföldről is).
Az Univerzum/Isten/Sors (...) tényleg jóságos. Csak nekem kell még sok-sok türelmet tanulnom.
Mai edzés:

- bemelegítés
- fél perc ugrókötél
- 10-10 kitörés előre
- 10 fekvenyomás szűken
- 10-10 kitörés oldalra
- 10 tricepsz nyújtás fej fölött
- 10 vállszéles guggolás
- 10 fekvenyomás szűken
(4 kör)
- 10 perc ugrókötél (vegyes technikával)
- nyújtás.

És a végén az adventi mozgásnaptár 9. gyakorlata.Reggeli: 2 vajas-paprikás kenyér, kávé
Ebéd: pizza
Vacsora: gyors nyers saslik, 1 főtt tojás

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

1 megjegyzés:

 1. Szia Timi!
  Én a TB ügyeimet online szoktam intézni, a NAV nyomtatványkitöltő programját kell hozzá letölteni, meg ügyfékapu-regisztráció kell hozzá, és megúszom a hivatalba járkálást. A MÁK, OEP már nem illetékes TB ügyekben, a NAV-hoz kell mennie az értesítésnek a be- és kijelentkezésről is, illetve a járulékot is nekik kell utalni. Az OEP csak akkor érintett, ha táppénzt igényelsz. (Bocs, ha ezeket már tudtad, és feleslegesen ismétlem.)
  Utalni kártya nélkül is tudsz a bankszámládról, ez befizetésnél nem lehet gond, külföldön sem. A legegyszerűbb, szerintem, a bankod internet banking szolgáltatását használni (ezt külön kell igényelni a számlacsomaghoz).
  Remélem, sikerül mindennek a végére járnod!
  Puszi Fótról: Anett

  VálaszTörlés