Van nekem egy pizza receptem. Istenien finom, könnyű-ropogós alappal. Ez sem szénhidrátdús, de ma elkészítettem még kevesebb szénhidrátértékkel egészen egyszerűen úgy, hogy egy összetevőt (a keményítőt) elhagytam.
Így tehát:
Hozzávalók:
Tészta:
# 2 tojás # 2 púpos ek (40g) reszelt sajt # 1 csapott tk olaszos fűszerkeverék # só, bors ízlés szerint # 1 ek zsír a sütéshez
Tészta:
# 2 tojás # 2 púpos ek (40g) reszelt sajt # 1 csapott tk olaszos fűszerkeverék # só, bors ízlés szerint # 1 ek zsír a sütéshez
Feltét:
# 1 tk paradicsompüré # pár szelet (30g) gomba # 30g mozzarella sajt # 30g gorgonzola sajt # 30g feta sajt # pár szál reszelt sajt # 3-4 szelet paprika
Elkészítés:
# Összemixeljük a tojást, a reszelt sajtot, a fűszereket.
# 1 ek zsíron, forró serpenyőben mindkét oldalán átsütjük.
# Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
# Rátesszük a feltétet.
# Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt megsül.
A pizza tápértéke: 635 kcal, 45g fehérje, 10g CH, 45g zsír.
A sajt mennyiségének csökkentésével (a feltétben) csökkenthető a fehérje- és a zsírtartalom és a kalóriaérték is.
Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése