2015. november 17., kedd

Tonhalfasírt kétszer

Alap recept hozzávalói (8-9 darabhoz):

# 1 tonhal konzerv (180g töltőtömeg) # 1 tojás # fél hagyma # 1 gerezd fokhagyma # só, bors, cayenne bors # a sütéshez zsír

Alap recept elkészítése:

# A tonhalról a levét lecsöpögtetjük, majd minden megy a mixerbe, forró zsíron megsütjük mindkét oldalán.


Zöldséges változat hozzávalói (8-9 darabhoz):

# 1 tonhal konzerv (180g töltőtömeg) # 1 tojás # fél hagyma # 1 gerezd fokhagyma # 1 marék vegyes zöldség # 1 púpos ek aprított petrezselyem # só, bors, cayenne bors # a sütéshez zsír


Zöldséges változat elkészítése:

# A tonhalról a levét lecsöpögtetjük, majd minden megy a mixerbe, forró zsíron megsütjük mindkét oldalán.







Megjegyzés:

# A massza meglehetősen híg, ha folyna, szerintem lehet hozzá keményítőt vagy lisztfélét, zabpelyhet (apró szeműt) keverni. Én a híg masszával dolgoztam.

# Egy fasírthoz 1 ek masszát használtam. Csodaszépen fasírt alakot vett fel a serpenyőben.

# Kívül roppanós, belül krémes finomság lett.

# A hal ízét nem lehet kiérezni.

# Szinte 0 g szénhidrátos, laktató finomság.


Tonhal saláta és tonhal saláta receptek gyűjtemény itt
Rántotta tonhalas répa ágyon itt
Tonhal saláta itt
Ebédek (gyűjtemény) itt



Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

2 megjegyzés: