2015. szeptember 8., kedd

Indiai zöldséges csirke


Hozzávalók (1 főre):

# 1 szelet csirkemell filé # 1 ek kókuszsír # 1 közepes sárgarépa # 1 szelet kápia paprika # 1 szelet csípős zöld paprika # 1 nagy marék brokkoli # 1 dl (házi) paradicsomlé # fűszerek: só, őrölt fehér bors, natúr vegeta (ezek ízlés szerint), 1 csapott ek garam masala, 1 csapott ek csípős curry por, 1 mk cayenne bors


Elkészítés:

# A húst megsütjük.
# A répát megpucoljuk, daraboljuk; a paprikákat vékony csíkokra vágjuk, a brokkolit előkészítjük (én fagyasztottat használtam).
# Először a répát főzzük al dentére (azaz nem puhára, hanem 'haraphatóra'), majd azt a lábosból kivéve félretesszük. A répa levéve jöhet a brokkoli, szintén al dentére főzzük.
# A paradicsomlevet egy nagy serpenyőbe öntjük, megfűszerezzük, felmelegítjük.
# A húst falatnyi darabokra vágjuk.
# A fűszeres paradicsomszószba dobjuk a húst, a főtt zöldségeket és a paprika csíkokat. Röviden felforraljuk, átkeverjük.




Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése