2015. március 18., szerda

Kelemen kabátban, avagy az olíva bogyó kalandja a réteges öltözködéssel


Hogy miért "Kelemen kabátban"? Mert amikor elkészült és kivettem a sütőből, ránéztem és ez jutott eszembe.

Kelemen, az olíva fázott. Felvett egy darált húsos kardigánt. Még mindig fázott. Belebújt egy vékony sajt pulóverbe. Sajnos még mindig nem volt melege. Felvette hát a bacon kabátját. Amikor még így is vacogott, gondolt egyet és bebújt a sütőbe. Néhány perc múlva már jól érezte magát. A végére pedig úgy átmelegedett, hogy azóta sem fázik.

Hozzávalók (5 adaghoz):

  • 15 dkg darált hús (ez most sertés comb)
  • 1 nagy fej lilahagyma fele
  • 1 közepes sárgarépa
  • 1 tojás
  • őrölt fehér és fekete bors
  • fokhagyma
A rétegekhez:
  • néhány hajszál vékony szelet sajt
  • 5 szelet bacon
  • 6 szem fekete olíva bogyó



Az első hét összetevőt villával összedolgoztam.


Lefektettem 5 szelet bacont úgy, hogy a darabok picit fedjék egymást.

Erre ráhelyeztem 3 vékony szelet sajtot.


A sajtra került a húsos réteg, lelapítva villával.


A felső részét ráhajtottam, sorba rendeztem Kelement és családját, avagy az olívákat.


Fentről folytatva feltekertem, sütőpapírral bélelt kis tepsibe tettem.
Előmelegített sütőben (villany sütő) 200 fokon 35 percig sütöttem, amíg a szalonna szépen megpirult a sajttal együtt.







Csodásan szeletelhető, hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése