2014. szeptember 2., kedd

Kedd (Mo. 14/2.)
Nagyon vártam már ezt a reggelt. Itthon, futni a Duna partján. 15 fok volt, fújt a szél, nekem ez a tökéletes idő a futásra. Felkeltem hát, hatalmas mosollyal üdvözöltem a futócipőmet, felöltöztem és indultam.

Hogy csak 3.5 km? 

Nem a teljesítményért futok. Nem azért, mert bárki javasolta vagy előírta volna.

Szeretek futni. 
Szeretem azt az érzést, hogy egészséges, erős lábaim vannak, amik elvisznek bárhová, amik jól bírják, sőt szeretik a futást. 
Szeretem, hogy lehetőségem adatik a mozgásra, a futásra, mert ez hatalmas ajándék és óriási szabadság. 
Hálás vagyok, amiért a középsúlyos asztmám ellenére is bírja a tüdőm az igénybevételt, nagyon ritkán állok meg köhögni, akkor is inkább azért, mert kiszárad a szám, a torkom. 
Óriási dolog, hogy habár szemüveges vagyok és gyorsan romlik a szemem, láthatom a fodrozódó felhők mögött szerényen megbújó reggeli napot, a szürkében-sötétkékben játszó Duna hullámait.
Hihetetlenül bizsergető érzés a futástól izzadt bőrömön érezni a hideg szél érintését. Ahogy belekap a hajamba, játszik vele, hol balra, hol jobbra, hol a szemembe fésüli, és mindezt hagyni, hadd játsszon vele.

Tudnék-e gyorsabban futni? Igen, tudnék, sokkal gyorsabban. Bírnék-e többet? Igen, sokkal többet. De közben talán nem látnám a tájat, az eget, nem köszönnék a sétányon a kutyáikat sétáltató idős néniknek és bácsiknak, nem tudnék boldog mosollyal figyelni a szívverésemre.

Szeretek futni. Kikapcsol, feltölt, hatalmas szabadságérzetet ad. Boldoggá tesz.

R: kávé, vitaminok.


E: 4 lágy tojás (a 3 perces a kedvencem, kis sóval, borssal), 2 pici és 2 normál méretű; saláta (endívia, jég, rukkola, radicchio, oliva bogyó, fél kis paradicsom, 6 falat paprika, só, tökmagolaj).


Futás és reggeli után tusolás, öltözés, pakolás, napi teendők naptárba írása, bolti lista, bolt, ebéd, majd főzés. Egész hétre, kivéve egy napot, ott friss lesz az étel.


Három óra alatt elkészült 4 adag sült csirke:


... három adag cigánypecsenye:
... és egy adag saláta holnapra:


Közben folyamatos mosogatás, majd a végén konyha takarítás és nagy szellőztetés.

Így nem kell majd egész héten a konyhában állnom, nem kell minden nap órákig mosogatni, időt és energiát lehet spórolni egy kis tudatos időráfordítással. Nem mellesleg közbejöhet bármi, csak megfogom a dobozomat és már megyek is :)


V: sáfrányos sült csirke, cékla saláta

Ma este derült ki, hogy holnap utazom, nem leszek itthon. Na ilyenkor szuper, hogy nem kell agyalnom a kaján, hanem készen vár a dobozkáimban.

Ketogén étrend: alapok itt

Ketogén étrend minta 1 itt, 2 ittitt, 4 itt, 5 itt, 6 itt
Ketogén reggelik (gyűjtemény) itt
Ketogén ebédek (gyűjtemény) itt
Ketogén vacsorák (gyűjtemény) itt

Ketogén étrendem (heti menüvel):
1. heti összefoglaló itt.
2. heti összefoglaló itt.
3. heti összefoglaló itt.
4. heti összefoglaló itt
5. heti összefoglaló itt
6. heti összefoglaló itt
7. heti összefoglaló itt
8. heti összefoglaló itt
9. heti összefoglaló itt
10. heti összefoglaló itt
11. heti összefoglaló itt

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése