2014. április 18., péntek

Spenót főzelék friss spenótból


Ha lehetőségem van rá, friss levelekből készítem el a spenót főzeléket. Most a piacon sikerült vennem.

A nagy levelekről lefejtettem a fő eret, nehogy véletlenül is kesernyés legyen a főzelék.


Majd hideg vízzel megmostam a zöldséget.


Az egy kilónyi levélből kb. fél liternyi főzelék lesz, mégis, hogy egyszerre tudjak dolgozni vele, a legnagyobb lábosomba tettem fel a tűzhelyre.


Pár perc alatt nagy lángon átfonnyasztottam.

Majd leturmixoltam.

Készítettem egy kisebb lábosban egy rántást:
- kb 1 ek olivaolajat
- kb 1 ek szezámmag lisztet
- kb 1 ek lenmag lisztet
- 5 gerezd fokhagymát
összepirítottam.
Nem szabad sokáig, csak amíg kicsit összeáll, mert a lenmag liszt hajlamos odasülni, és akkor kesernyés lesz az íze.
Levéve a tűzről hozzáadtam 1 tk őrölt piros fűszerpaprikát. gyorsan összekevertem, ráöntöttem kb 1 dl hideg vizet. Gyors keverés után visszaraktam a tűzhelyre, ráöntöttem a turmixolt zöldet, összerottyantottam. Sóztam, borsoztam, natur vegetáztam (nagyon sok fűszert képes magába szívni), kész. Csodásan krémes és nagyon finom.


Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése