- 200 g marha lábszár kockázva
- 2 közepes fej hagyma nagyon apróra vágva
- 1-2 ek oliva olaj
- só
- őrölt bors
- ételízesítő
- paprika
- paradicsom
- őrölt piros paprika
- fokhagyma por (elfelejtettem venni fokhagymát)
- 1 babérlevél
- pár darab színes egész bors
- chili szósz
- fél dl vörösbor
- A hagymát az oliva olajon -türelmesen- üvegesre párolom.
- Hozzáadom a húst, kicsit átforgatom.
- Lehúzom a tűzről, kap kevéske őrölt pirospaprikát.
- Öntök rá annyi vizet, hogy ellepje a húst.
- Visszateszem a tűzre.
- Megy bele a paprika, paradicsom, fűszerek.
- Közepes lángon puhára főzöm.
- A bort az utolsó 10 percben adom hozzá. (Alkohol tartalma elpárolog, csak az aroma marad a pörköltben.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése