2013. április 2., kedd

Marhapörkölt

Hozzávalók:

  • 200 g marha lábszár kockázva
  • 2 közepes fej hagyma nagyon apróra vágva
  • 1-2 ek oliva olaj
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • paprika
  • paradicsom
  • őrölt piros paprika
  • fokhagyma por (elfelejtettem venni fokhagymát)
  • 1 babérlevél
  • pár darab színes egész bors
  • chili szósz
  • fél dl vörösbor

Én így készítem:

  • A hagymát az oliva olajon -türelmesen- üvegesre párolom.
  • Hozzáadom a húst, kicsit átforgatom.
  • Lehúzom a tűzről, kap kevéske őrölt pirospaprikát.
  • Öntök rá annyi vizet, hogy ellepje a húst.
  • Visszateszem a tűzre.
  • Megy bele a paprika, paradicsom, fűszerek.
  • Közepes lángon puhára főzöm.
  • A bort az utolsó 10 percben adom hozzá. (Alkohol tartalma elpárolog, csak az aroma marad a pörköltben.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése