itt Na, az enyém nem így nézett ki :) Hozzávalók 2 személyre: - 2 szelet marhahús - 2 fej vöröshagyma - 5 gerezd fokhagyma - 2 sárgarépa - 1 paprika - fűszerek: só, feketebors (őrölt), csemegepaprika, mustár. Elkészítés: Stájer-magyar, mert félig a néni mondta, hogyan készítsem... A húst (már reggel sóztam-borsoztam, hűtőben tároltam) serpenyőben átpirítottam, közben a kuktában megpirítottam a hagymát, fokhagymát, darabolt sárgarépát. Amikor a hagyma megpirult, a húst átraktam a kuktába, fűszereztem, felöntöttem kis vízzel, lecsuktam, fél óráig főztem. Amikor elkészült, a húst újra a serpenyőbe tettem és hirtelen átsütöttem. A kuktában maradt levet leturmixoltam, főleg a sűrűjét használtam. Főtt rizzsel tálaltam. Itt a turmixolt levet még liszttel-tejföllel behabarják, ezt én kihagytam :) |
Egy blog egy boszorkányról és konyháról, életről és módról, izomról és építésről, zsírról és csökkentésről. Magamnak: mementónak, és mert szeretek naplót írni, fotózni; másoknak: örömre, ötletnek, olvasgatásra.
2013. február 1., péntek
Recept: Stájer-magyar marhasült
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése