2012. november 9., péntek

Recept: Palacsinta

Valami finomat akartam vacsizni, nem azt, amit terveztem. A sült hús adott volt, amikor a tányérra tettem, láttam magam előtt az áfonyaszószt és a rántott camembert sajtot. De azt ugye mégsem lehet. Így a sajt helyére palacsinta került.
 
Palacsinta
 

Hozzávalók:

50 g zabliszt
50g CH csökkentett liszt
1 tojás
pici sütőpor
annyi tej (nekem laktózmentes), amennyivel sűrű, de keverhető tésztát kapunk, nekem most 2 dl volt.

Elkészítés:

Mindent összekevertem, a tejet a végén adtam hozzá.
A csodaserpenyőmben minden zsiradék nélkül nagy lángon sütöttem: kanállal kis kupacot raktam a forró serpenyőbe, ami magától szétfolyik kör alakúra. gyorsan sül. falapáttal könnyen megfordítható.
Nekem 12 db lett.

1 darab: 32 kcal, 2.5 g F, 5 g CH, 1 g zsír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése