2012. november 14., szerda

A tofu

Gazdag: lecitinben, fehérjében, rostanyagban, fitoösztrogénben, ásványi anyagokban, telített zsírsavakban, esszenciális aminosavakban.
Nem tartalmaz: koleszterint, tejfehérjét, tejcukrot, glutént, cukrot, sikért.
 
Ajánlják azoknak, akik laktózérzékenyek, tejfehérje- érzékenyek, lisztérzékenyek, galaktozémiások, diabéteszesek, köszvényesek, májbetegek vagy csak egészségesen szeretnének táplálkozni. Kedvező hatást gyakorolnak a szív- és érrendszeri megbetegedés esetén, a csontritkulás megelőzésében, a koleszterin szabályozásában, a stressz ellen, cukorbetegség esetén, vesebetegségnél, a változás korában, valamint a daganatos betegségek gyógyításában.
 
 
homemadedad.ca
 
Receptek a http://www.magdireceptek.blogspot.com -on.

A világon az egyik legnépszerűbb szójatermék a tofu, amely sajtkészítési eljárással készül. Abban különbözik a ma divatos reformélelmiszerek többségétől, hogy gyártása több mint 2000 éve ismert a Távol-Keleten, ahol ma is értékes, kedvelt élelmiszer. Kitűnő teljes értékű fehérjeforrás, amely lelki nyugalmunkat, kiegyensúlyozottságunkat biztosítja, testi-lelki erőt ad, egészségünket szolgálja.
Ez az egzotikus, semleges ízű, koleszterinmentes alapanyag a konyhaművészet bármely fűszerének felhasználásával az ízesítések végtelen változatát biztosítja, így sós és édes ételek is készíthetők belőle. Bármely nemzeti konyhakultúrába alapanyagként beilleszthető, akár a hagyományos magyar konyha teljes skáláját megalkothatjuk vele. Felveszi azoknak az élelmiszereknek az ízanyagát, amelyekkel együtt készíthető.
Rövid párolási, sütési időt igényel, a főzés során nem veszít értékeiből. (Forrás: itt.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése