2012. október 15., hétfő

Recept: Fehérjeszelet házilag


Alacsony CH tartalmú fehérje szelet házilag:
 

  Hozzávalók 1 szelethez:

-10 g darált zabpehely
-10 g darált natúr olajos magvak (lehetőleg ne sózott, pirítottal,inkább natúr alapanyagokkal dolgozzunk!)
-30 g fehérjepor
-kókuszreszelék (kb.maréknyi)

Elkészítés:

Ledarálom a zabpelyhet és az olajos magvakat. TIPP: ha egyben darálom le őket, nem fog rátapadni a daráló edény falára, ha a magvakat külön darálom, az olajtartalma miatt az egész ott marad. Hozzáadom a fehérjeport, összekeverem az egészet, majd nagyon-nagyon kevés vizet öntök rá és elkezdem összedolgozni. Az a víz tényleg nagyon kevés legyen, 1-2 cl. Én kétszer szoktam ennyit hozzáadni, a lényeg, hogy összeálljon a massza, de ne legyen túl vizes. Amúgy is egy elég ragadós, nyúlós masszát fogsz kapni, ezért kell a kókuszreszelék, amibe beleforgatom, megformázom, jól meghempergetem a kókuszban, rá fog tapadni szépen, így nem fog a kezedhez ragadni. Becsomagolom alufóliába (jó szorosan), hűtőben tárolom, a hidegtől még jobban össze fog állni.

2 megjegyzés:

  1. Kedves szerkesztő!
    Igazán nagy örömmel tölt el, hogy tetszett a recept, ami magazinunk oldalán március 27-én megjelent Bajerle Anikó "tollából". A fotó is az ő fotója. Ahogy a cikkben is látható, mi is hivatkozunk az alapötletet adó cikkre. Elegánsabb lett volna, ha Ön is használta volna ezt a módszert. Semmivel nem csökkenti az oldal presztizsét, ha belinkel egy hivatkozást, ellenben bizonyára Önnek sem esne jól, ha dolgozna valamivel, majd így látná viszont. Bízom benne, hogy továbbra is lelkes olvasónk lesz, és szívesen vesszük, ha anyagainkat megosztja hivatkozással együtt.
    Szívélyes üdvözlettel: Pünkösti Nóra, az EZ+A-Z Magazin főszerkesztője
    http://www.ezmegazin.hu/kiemelt/protein-szelet-hazilag/

    VálaszTörlés
  2. Kedves Nóra! (Üzenete moderálásra váró megjegyzésként érkezett, de közzéteszem.) Mint láthatja, a cikk végén van forrásmegjelölés, a receptet a Facebookon találtam. De köszönöm, hogy tájékoztatott a recept pontos származási helyéről, amit azonnal meg is jelölök a bejegyzés végén. Szép napot kívánok! Üdvözlettel: Takács Tímea

    VálaszTörlés