Az ebéd: zöldségleves, arilepény. Szeptember 23-án már ettem ezt, de leírom ide is a receptet:
Lepény: 1/3 bögre (lemértem, 40 g) zabpehely annyi vízbe
áztatva, hogy ellepje, érdemes fél órával a sütés előtt ezt megtenni. Hozzá 1
tojás és só, bors. Ha kész, serpenyőben kisütni. Elvileg forró olajon kell, de
az én csodaserpenyőmben csodaszépen ment olaj nélkül :) Állagra olyan a tészta,
mint a palacsinta tészta, és ugyanúgy kell sütni. Simán meg tudtam forgatni
falapáttal. Kicsi a serpenyőm, így 2 db lett a tésztából.
Most anyuéknál sütöttem ezt ebédre, egyforma serpenyőnk van, így most sem kellett olajat használnom :)
A feltét most betét volt: tejfölös túró édesítőszerrel és kis lekvár. A 2 db most is bőven elég volt, kipukkad a hasam! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése