2012. szeptember 19., szerda

Fogyás zsírból

 

 
 
Fogyni többféleképpen lehet. Pl. nem eszem, először lelassul, majd leáll az anyagcserém, aztán a szervezetem a létfontosságú dolgaim fenntartásáért lebontja az izmaimat. Fogyok egy csomó kilót, aztán vagy anorexiás leszek, vagy gyorsan szépen visszajojózom a leadott kilókat.
 
Fogyni úgy is lehet, hogy nem iszom. A víz szépen kiürül a szervezetemből (már ameddig képes rá), kilóra kevesebb leszek, de aztán ha nem is eszem rendesen, jön az izombontás.
 
Lehet diétázni, kúrázni, szénhidrátot minimalizálni, nulldiétán lenni...
 
Én azt az utat választottam, hogy zsírból szeretnék fogyni, a lehető legkisebb izomveszteséggel, vagy inkább anélkül. Ha már nem lesz rajtam felesleges zsír, jöhet az izmosítás.
 
De hogyan lehet zsírból fogyni?
 
Egy kg zsír leadásához 9000 kcalt kell elégetni. Én kalóriadeficitben étkezem, azaz a napi kalóriaszükségletemnél 15-20%-kal kevesebbet eszem, 1400 kcal körül. Ez a minusz 250-300 kcal biztosítja a fogyást, és mellette az edzés. Az edzések mennyi kalóriát égetnek? Pontosan nem tudom. Sőt kábéra sem. A leírások alapján az Insanityvel, LMP-pal akár 1000 kalória is elégethető, de én max 200-zal számolnék a magam esetében (ha több, akkor jó, ennyi meg biztosan megvan). Tehát ez napi 500 kcal minusz, de nekem 9000 kell, egyetlen kiló zsír leadásához! Ha valaki csak az étkezésben változtat, az is hoz változást, de ha megtámogatja edzéssel, akkor gyorsíthat a folyamaton. Én nem rohanok, és az eredmények szépen mutatják, hogy nagyjából heti 0.3-0.4 kilót sikerül leadnom. És biztos vagyok benne, hogy ez zsírból történik. Megmaradnak az izmaim, amik nagy mértékben hozzájárulnak az energia felhasználásához. Tehát a fogyáshoz is. :)
 
Lásd még: itt.

6 megjegyzés:

  1. Én szoktam mérni az elégetett kalóriákat az insanitynél. Hogy kinek jön ki az 1000 kcal, azon erősen el szoktam gondolkodni:DDD

    VálaszTörlés
  2. 350-400 körül a plyonál, pure-nál meg a powernél is. Asszem edzettnek vagyok mondható (heti 5 - 6 sport már jórég), 160 cm/55 kg. Ezt csak támpontként:)

    VálaszTörlés
  3. Én a Max I.Plyo.nál 434
    Max I.Circuit-nál 469
    P90X plyometrics 439

    Ha meg kevesebb az edzési idő akkor még ennyit sem.

    VálaszTörlés